Home » Sănătate » De ce să nu porți elasticul de păr la mână. Avertismentul specialiștilor

De ce să nu porți elasticul de păr la mână. Avertismentul specialiștilor

Violeta Badea / 17.03.2021, 15:23
De ce să nu porți elasticul de păr la mână. Avertismentul specialiștilor

De ce să nu porți elasticul de păr la mână. Avertismentul specialiștilor. Multe femei poartă elasticul de păr la mână, deoarece este foarte practic și își pot prinde părul, în orice moment al zilei. Cu toate acestea, te vei gândi de două ori înainte de a face acest lucru, deoarece te-ai putea alege cu grave probleme de sănătate. Iată ce spun specialiștii.

De ce să nu porți elasticul de păr la mână

Elasticul de păr este un accesoriu practic, însă ascunde pericole la care suntem convinși că nu te-ai gândit până acum. Deși este foarte important pentru părul tău, acest lucru nu înseamnă că trebuie să-l transformi în brățară. Dacă obișnuiești să faci destul de des acest lucru, probabil ai observat că aspectul pielii tale se modifică.

Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că organismul tău este hidratat în exces şi ai tendinţa să te umfli în acea zonă a corpului. Acest lucru se manifestă în jurul picioarelor şi în jurul mâinilor, însă pentru puţin timp. De asemenea, acest accesoriu va pune presiune pe vasele de sânge și circulația sângelui este îngreunată.

Avertismentul specialiștilor

Medicii nu recomandă purtarea elasticului de mână, deoarece se poate ajunge la apariția anumitor afecțiuni destul de neplăcute. În continuare vă vom prezenta câteva motive pentru care ar trebui să renunți imediat la acest obicei dăunător.

De ce sa nu porti elastic de par la mana
De ce sa nu porti elastic de par la mana
  • Crește riscul de sindrom de tunel carpian

Atunci când porți mult timp elasticul de păr la mână te poți alege cu sindromul de tunel carpian, iar această afecțiune nu este deloc plăcută. Aceeași afecțiune o poți dezvolta și dacă stai foarte mult timp cu mâna pe mouse. Simptomele sunt extrem de neplăcute și dureroase: dureri de mână, amorțeala degetelor, senzație de arsură de-a lungul brațului, furnicături, mâini umflate.

  • Poate provoca alergii

Dacă porți la mână un elastic de cauciuc, atunci te poți alege cu anumite infecții. Materialul din care este fabricat acest accesoriu poate fi dăunător pentru piele, mai ales pentru persoanele sensibile. Astfel, în funcţie de gradul de iritaţie, pot apărea anumite senzații de furnicături sau amorţeli. Simptomele sunt pur senzoriale şi nu afectează funcţia musculară sau mişcatul mâinii şi al degetelor.

  • Poți face infecții

Un alt motiv pentru care trebuie evitată purtarea elasticului la mână este riscul de a te alege cu o infecție. Acest accesoriu ținut strâns pe piele poate provoca leziuni. Astfel, bacteriile de pe elasticul de păr pătrund în organism prin aceste răni și cauzează o infecție. Aceste afecțiuni sunt destul de grave, provoacă umflături, roșeață, usturime și mâncărimi.

  • Nu este bun nici pentru păr

Elasticul de păr nu este bun nici pentru podoaba capilară. Purtat frecvent și strâns, poate duce la ruperea părului și despicarea firelor. Cel mai indicat este să-ți lași părul liber sau să porți o panglică.

  • Poți avea probleme cu circulația

După ce ai purtat câteva minute elasticul de păr la mână, probabil ai observat că pielea devine albă. Acest lucru arată că în zonă nu a ajuns suficient sânge. În acel moment este indicat să renunți la accesoriu, iar după câteva minute pielea îți va reveni. Dacă continui să-l porți circulația sângelui va avea de suferit.