Home » Sport » Câți bani câștigă un antrenor personal în România și cum poți să ajungi să ai acest job

Câți bani câștigă un antrenor personal în România și cum poți să ajungi să ai acest job

Manolică Anca / 17.09.2021, 16:39
Câți bani câștigă un antrenor personal în România și cum poți să ajungi să ai acest job

În ultimii ani a devenit o tendință ca mulți să își ia un antrenor personal alături de care să lucreze la sala de fitness. Fiță sau nu, așa cum am fi tentați să credem, aceasta vine cu beneficii reale. Un antrenor personal are studii in domeniu și va ști cum să lucreze cu tine, în așa fel încât obiectivele tale să devină realizabile. Dacă ești interesat cam câți bani câștigă un antrenor personal la noi sau dorești chiar să devii unul dintre ei, acest articol sigur îți va fi de folos.

Ce face un antrenor personal

Antrenamentul cu personal trainer-ul a devenit o practică tot mai des întâlnită și la noi în țară. Alături de el, înveți să lucrezi corect și într-un ritm potrivit toate grupele de mușchi, în așa fel încât slăbirea și tonifierea să se facă uniform. Și, nu în ultimul rând, tot procesul să fie benefic pentru sănătate.

Așadar, pentru început, orice antrenor personal ar trebui să îi facă clientului o evaluare. Aici se vorbește despre obiective, despre pașii care trebuie urmați și, în funcție de starea de sănătate a clientului, și împreună, se realizează un plan de antrenament, chiar și un plan alimentar sănătos, personalizat. Iar rezultate vor apărea mult mai rapid decât dacă ai lucra singur.

Tot antrenorul personal este cel care se asigură că mișcarea, poziția și executarea exercițiilor sunt corecte și urmărește ca echipamentul din sală să fie corect și în siguranță folosit. Se vor evita astfel accidentările de orice fel.

Ce abilitați sunt necesare pentru un antrenor personal

În primul rând, un antrenor personal trebuie să știe să comunice, pentru că va întâlni fel și fel de caractere și este nevoie să știe să se plieze pe fiecare în parte. În sport, unde, cel puțin la început, mulți întâmpină dificultăți la antrenamente, un antrenor bun care știe să comunice va fi un sprijin important în acest proces.

De asemenea, important este să aibă și cunoștinte de sport, atât în ceea ce privește tipurile de exerciții benefice pentru fiecare grupă de mușchi în parte, cât și în ceea ce privește utilizarea aparatelor din sala de fitness.

Evident, absolut necesare sunt și cunoștințele de anatomie și, ceva informații legate de zona medicală. Acestea sunt importante pentru a înțelege specificul unui diagnostic clinic, în caz de este nevoie, și adaptarea planului de antrenament nevoilor și limitărilor impuse clientului.

Studii necesare pentru a deveni antrenor personal

În acest caz, sunt mai multe variante, desigur, și în funcție de modul în care s-a luat contact cu sportul până în acel moment. Mulți dintre antrenorii personali ai sălilor de sport sunt foști sportivi. Fie că au avut rezultate la nivel național sau chiar internațional, la diferite sporturi, sunt oameni care au făcut constant mișcare și au avut rezultate.

De asemenea, sunt unii care urmează cursurile Facultății de Educație Fizică și Sport (UNEFS) și au ales acolo o specialitate care să le permită să devină antrenorul de fintess. Totodată, au apărut o mulțime de cursuri de formare de instructori, așa că sigur îl vei găsi pe cel potrivit pentru nevoile tale.

Câți bani câștigă un antrenor personal în România

Acest lucru poate să difere în funcție de orașul în care antrenează, dar și de sala la care își desfășoară orele. Tarifele antrenorilor încep undeva de la 80-100 de euro pentru 12 ședințe pe lună și pot urca în funcție de o mulțime de alți factori, printre care numele antrenorului, performanțele lui, notorietatea.