Home » Sport » Câți bani va primi David Popovici, după performanța extraordinară, de la statul român. Anunțul făcut de premierul Ciucă

Câți bani va primi David Popovici, după performanța extraordinară, de la statul român. Anunțul făcut de premierul Ciucă

Alexandru Cazacu / 24.06.2022, 11:14
Câți bani va primi David Popovici, după performanța extraordinară, de la statul român. Anunțul făcut de premierul Ciucă

Deși nu a împlinit încă 18 ani, David Popovici a devenit, miercuri, dublu campion mondial la natație. În doar 48 de ore, românul a stabilit nu mai puțin de trei recorduri mondiale. Câți bani va primi de la statul român David Popovici, după performanțele extraordinare, veți afla în continuarea acestui articol. Anunțul a fost făcut chiar de către prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Câți bani va primi David Popovici, după ce a devenit dublu campion mondial

Joi, premierul Nicolae Ciucă a anunțat suma pe care David Popovici o va încasa din Fondul de rezervă a Guvernului. La doar 17 ani, înotătorul român a devenit, după cum spuneam, dublu campion mondial la natație. Astfel, David va primi de la statul român suma de 1 milion de lei.

„Astăzi, în cadrul ședinței de guvern, am luat decizia de a recunoaște performanța sportivului nostru David Popovici și, în felul acesta, am decis ca, fiind vorba despre o performanță excepțională, să avem o recunoaștere pe măsură și am hotărât să îi fie alocată din Fondul de rezervă al Guvernului o sumă de un milion de lei”, a declarat Nicolae Ciucă, după ședința de guvern.

David Popovici este primul înotător de după 1973 care a reușit să obțină medalia de aur la ambele probe din campionatul mondial, adică la 100 și 200 de metri liber. În 1973, la prima ediție a Campionatelor Mondiale de la Belgrad, americanul Jim Montgomery a mai reușit această performanță.

David Popovici, dublu campion mondial la natație

După cum am menționat și în rândurile anterioare, miercuri seară, românul a devenit dublu campion la natație, la seniori, deși încă nu a împlinit vârsta majoratului. În doar 48 de ore, tânărul înotător român a stabilit trei noi recorduri mondiale la probele de înot liber, potrivit stirileprotv.ro.

După ce a obținut aurul la proba de 200 de metri, sportivul a revenit în bazin la Budapesta, cucerind cel de-al doilea titlu mondial. Conform sursei citate, Popovici a întors al doilea, însă a reușit să câștige cursa cursa pe ultimii metri cu un avans de doar 6 sutimi de secundă.

„Sportul e cel mai bun ambasador și o populație educată în această direcție e o societate care poate răzbate și în alte direcții. Sunt un puști care înoată repede, un tip banal capabil să facă lucruri extraordinare și să îi inspire pe alții”, a spus tânărul înotător.

Astfel, David a devenit un adevărat fenomen la nivel mondial, fiind primul înotător, după aproape cinci decenii, care câștigă titlul mondial la probele de 100 și 200 m liber. Părinții sportivului i-au ținut pumnii din România.

Câți bani va primi David Popovici
Câți bani va primi David Popovici, după performanța extraordinară, de la statul român

A ajuns la înot la vârsta de 4 ani

David a ajuns la bazin pentru prima oară în urmă cu peste 13 ani. La vremea aceea, părinții campionului mondial l-au dus la înot din două motive: pentru a-l ajuta să doarmă mai bine și pentru că avea o problemă de sănătate.

Mai exact, David avea o deformare a coloanei vertebrale, în fază incipientă. În consecință, un medic le-a recomandat părinților săi să îl ducă la înot, pentru a corecta această afecțiune a coloanei, potrivit digisport.ro.