Home » Sport » Cu cine s-a întâlnit Bocciu, liderul galeriei Rapid, după ce a ieșit din arest: „E la mine în birou”

Cu cine s-a întâlnit Bocciu, liderul galeriei Rapid, după ce a ieșit din arest: „E la mine în birou”

Redactia Știri / 22.05.2024, 12:06
Cu cine s-a întâlnit Bocciu, liderul galeriei Rapid, după ce a ieșit din arest: „E la mine în birou”

În luna martie, Liviu Ungureanu, recunoscut de publicul larg și mai ales de către pasionații de fotbal drept Bocciu, liderul galeriei echipei de fotbal Rapid București, a fost reținut.

După ce a stat aproximativ două luni în arestul preventiv al Capitalei, Bocciu a fost eliberat, iar una dintre persoanele pe care le-a vizitat a fost jurista Laura Mihaela Moagher, în vârstă de 44 de ani, care este absolventă a Facultății de Drept și care a ajuns senatoare a României, pe listele Partidului Social Democrat.

Laura Mihaela Moagher a vrut ca întâlnirea cu Liviu Ungureanu, liderul galeriei Rapid, să fie una despre care să știe toată lumea, astfel că a postat pe Facebook o fotografie în care ea apare la birou, alături de Bocciu.

Despre ce a vorbit Bocciu cu doamna senator

„Întâlnire pentru Justiție și Demnitate Umană”, a scris doamna senator pe rețelele de socializare, în dreptul fotografiei. Dar a dezvăluit și despre ce au vorbit.

Iată mai jos mesajul postat de Laura Mihaela Moagher pe pagina ei de Facebook:

„Am avut ocazia să mă reîntâlnesc cu Liviu Ungureanu, liderul galeriei echipei de fotbal Rapid București. După vizita la arestul preventiv al Capitalei, acum este la mine în birou. Întâlnirea noastră nu a fost doar despre sport, ci a abordat subiecte cruciale, precum dreptatea și demnitatea umană. Am discutat despre condițiile de reținere și corectitudinea în justiție, aspecte esențiale pentru o societate echitabilă și dreaptă.

Cred cu tărie că fiecare persoană merită să fie tratată cu respect și demnitate, indiferent de circumstanțe. Justiția trebuie să fie un pilon de sprijin pentru toți cetățenii, nu o povară! Este de datoria noastră să ne asigurăm că cei reținuți sunt tratați uman și corect, iar condițiile de reținere respectă standardele internaționale privind drepturile omului.

Credința noastră ne învață compasiunea și justiția, iar aceste principii trebuie să se reflecte în sistemul nostru de justiție. În conformitate cu valorile noastre, luptăm pentru o justiție care să servească oamenii, nu interesele particulare. Ne angajăm să îmbunătățim condițiile de detenție și să asigurăm că fiecare individ are acces la un proces echitabil și transparent. Nu vom tolera o justiție care servește interese obscure. Justiția trebuie să fie în slujba oamenilor!

În urma acestei întâlniri, voi formula o interpelare din funcția mea de Senator al României către ministrul de Interne, pentru a găsi soluții la problemele sesizate. Nu voi înceta să fac vizite în penitenciare, la aresturi preventive sau oriunde oamenii au nevoie de sprijin. Nu doar persoanele lipsite de libertate au nevoie de tratament echitabil, ci și cei care muncesc acolo. Nu am uitat problemele lor și nu uit problemele niciunui cetățean care le sesizează.

Am văzut eforturile depuse la nivelul arestului preventiv, dar vreau să contribui și eu la intrarea în normalitate, așa cum am promis. Împreună putem construi o Românie mai bună, unde dreptatea și demnitatea umană sunt respectate pentru toți cetățenii”