Home » Sport » Roland Garros 2021. De ce a fost amendată Naomi Osaka cu 15.000 de dolari

Roland Garros 2021. De ce a fost amendată Naomi Osaka cu 15.000 de dolari

Manolică Anca / 31.05.2021, 13:38
Roland Garros 2021. De ce a fost amendată Naomi Osaka cu 15.000 de dolari

Roland Garros 2021 a dat, duminică 30 mai, startul primelor partide de pe tablourile principale ale turneului. La capătul unui meci de mare luptă dintre Naomi Osaka, favorita cu numărul doi a turneului, și românca Patricia Țig, nipona a fost amendată cu 15.000 de dolari. Iată ce regulă a încălcat jucătoarea.

De ce a fost amendată Naomi Osaka la Roland Garros 2021

Al doilea turneu de Mare Șlem al anului, Roland Garros a dat, duminică 30 mai 2021, start primelor partide de pe tablourile principale ale turneului. La fel ca în fiecare an, nume importante din elita tenisului mondial se întrec pe zgura pariziană, în încercarea de a-și trece primul titlu sau, după caz, un nou titlu de Grand Slam în palmares. Acesta este și cazul niponei Naomi Osaka, ce ar putea rata șansa de a câștiga titlul cu numărul cinci.

Organizatorii turneului de la Roland Garros 2021 au anunţat, duminică, pe site-ul oficial, că Naomi Osaka a primit o amendă de 15.000 de dolari pentru că nu şi-a onorat obligaţiile contractuale de mass-media. Decizia a venit după ce nipona a câștigat meciul la mare luptă împotriva româncei Patricia Țig, dar a refuzat să participe la conferința de presă de după meci, obligatorie pentru toți jucătorii, fără excepții.

Dacă va continua să refuze un dialog cu presa, Naomi Osaka riscă să fie descalificată de la Roland Garros 2021 şi să fie suspendată de la următoarele turnee majore din acest an.

„I-am transmis lui Naomi Osaka că dacă va continua să ignore obligațiile media va suporta consecințele, așa cum prevede Codul de Conduită. Încălcările repetate aduc sancțiuni precum excluderea din cadrul turneului și deschiderea unei anchete care se poate solda cu amenzi mai substanțiale și alte suspendări de la turneele de Grand Slam”, se arată în comunicatul oficialilor de la Roland Garros.

Naomi Osaka și Patricia Țig la Rolan Garros 2021
Naomi Osaka și Patricia Țig la Rolan Garros 2021

Spune că își protejează sănătatea mentală

Totul a pornit de la faptul că jucătoarea a anunțat în social media că nu dorește să participe la conferințele de presă de la Paris, ea pretinzând că îşi protejează, astfel, sănătatea mintală. Iar după meciul câștigat împotriva Patricia Țig, nipona s-a ținut de cuvânt și nu s-a prezentat la conferința de presă pentru a răspunde întrebărilor ziariștilor. Totuși, imediat după încheierea meciului, ea a răspuns la întrebările fostului tenismen Fabrice Santoro în interviul de pe teren.

După acest anunţ, echipele Australian Open, Roland Garros, Wimbledon şi US Open i-au scris sportivei pentru a verifica dacă este în regulă şi pentru a-i oferi susţinere, însă fără prea mare susces. De asemenea, ei i-au amintit şi obligaţiile sale, consecinţele în cazul nerespectării regulilor și că acestea trebuie să se pună în aplicare în mod egal pentru toţi sportivii.

Duminică, Naomi Osaka (23 de ani), locul 2 în ierarhia tenisului mondial, a trecut în primul tur de la Roland Garros 2021 de Patricia Ţig (26 de ani), locul 63 WTA, scor 6-4, 7-6 (4), după un meci în care sportiva din România s-a ridicat la nivelul celor mai buni. Osaka va evolua în turul doi cu o altă româncă, Ana Bogdan (28 de ani), locul 102 WTA. Aceasta a trecut în primul tur de italianca Elisabetta Cocciaretto (20 de ani), locul 113 WTA, scor 6-1, 6-3. Ana a avut nevoie de puțin mai mult de o oră de joc pentru a închide meciul.