Home » Știri » 10 indicatoare rutiere extrem de ciudate. Unele pot fi găsite și în România

10 indicatoare rutiere extrem de ciudate. Unele pot fi găsite și în România

Burghelea Cătălina / 18.08.2021, 09:38

În majoritatea țărilor lumii, conducătorii auto merg pe drumurile publice fără teama că vor fi amendați după primii kilometri parcurși. Acest lucru este datorat Convenției de la Viena, adoptată în anul 1968, cu privire la “Circulaţia rutieră, indicatoarele rutiere și semnale”. Mai pe scurt, indicatoarele rutiere pot preveni accidente sau salva vieți.

Unde se găsesc cele mai ciudate semne rutiere

De regulă, indicatoarele rutiere principale sunt aceleași peste tot în lume, doar nuanțele sau micile detalii pot varia. Cu toate acestea, există unele extrem de ciudate. Iar câteva indicatoare rutiere speciale se găsesc inclusiv în România. Iată 10 indicatoare rutiere extrem de ciudate.

Atenţie, raţe sălbatice!

Pe un indicator rutier poate fi desenat orice animal sau pasăre care poate apărea brusc pe carosabil și provoca un accident. În Australia și Papua Noua Guinee, există indicatoare rutiere cu imaginea unui cangur sau urs koala. În Africa, șoferii dau de unele cu rinoceri, iar în Gibraltar sunt indicatoare cu maimuțe. La fel de ciudate sunt cele care te avertizează că pot apărea pe carosabil rațe sălbatice. Dacă păsările au dimensiuni mari, acestea pot provoca daune unui autovehicul în cazul unui impact.

Atenţie, broaşte sălbatice!

Pe drumurile publice din Suedia există un semn care te avertizează că există broaște sălbatice. Conducătorii auto trebuie să fie foarte atenți să nu le calce, deoarece se încearcă ocrotirea unor specii de amfibii. Cine nu respectă acestă regulă va fi amendat de statul scandinav.

Atenţie, bufniţe care zboară foarte aproape de sol!

Astfel de indicatoare rutiere există în SUA și Noua Zeelandă. Semnul te avertizează că circuli printr-o zonă în care o pasăre prădătoare se poate izbi de parbrizul maşinii. Design-ul acestui indicator indică un semn de exclamare într-un triunghi cu margini roşii, sub care stă scris mesajul de avertizare.

Atenţie, schior!

În țările scandinave, șoferii sunt sfătuiți să reducă viteza în unele zone, deoarece se pot intersecta cu schiori.

Indicator care interzice autostopul

Acest indicator rutier care interzice autostopul este întâlnit doar în SUA.

Atenţie, vârstnici!

Conducătorii auto din țările asiatice, în special Singapore, respectă foarte mult acest semn rutier. Indicatorul are desenat profilurile a doi bătrâni și avertizează participanții la trafic că este posibilă întâlnirea cu oamenii în vârstă pe carosabil.

Atenţie, cetăţeni turmentaţi!

Cu mesaj atât în limba engleză, cât și în limba română, acest semn rutier se găsește doar în România. Mai exact, în localitatea Pecica din judeţul Arad. În preajma barurilor din sat există astfel de indicatoare care semnalează prezența unor pietoni…turmentați.

Atenţie, prostituate!

Un orășel italian a devenit cunoscut în toată lumea datorită unui indicator rutier. Pe străzile din Treviso era amplasat un indicator rutier extrem de ciudat – Atenţie, prostituate! Pentru a nu păta imaginea orașului, semnul de avertizare a fost înlăturat.

Atenţie, arabi!

Acest semn de avertizare poate fi întâlnit doar în Israel. Deși poate părea greu de crezut, unii arabi pândesc mașinile cu numere israeliene pentru a arunca în ele cu pietre sau cocktailuri Molotov. Cauza acestui gest ar fi tensiunile ridicate dintre arabi și israelieni în zonele de frontieră.

Atenţie, exhibiționiști!

La granița cu România există un indicator rutier inedit. În oraşul ucrainean Dnepropetrovsk, șoferii sunt atenționați că pot zări oameni care se dezbracă în public.