Home » Știri » Alegeri parlamentare: Nicușor Dan spune că va fi ”o zi istorică”

Alegeri parlamentare: Nicușor Dan spune că va fi ”o zi istorică”

Redactia Știri / 11.12.2016, 10:56
Alegeri parlamentare: Nicușor Dan spune că va fi ”o zi istorică”

Cu ocazia acestor alegeri parlamentare, liderul USR Nicușor Dan s-a prezentat la vot alături de soția lui, dar și alături de fetița lor. 

După ce a votat, Nicușor Dan a făcut declarații și s-a arătat foarte optimist privind rezultatele de la alegerile parlamentare din 2016. Nicușor Dan a declarat că votează pentru ”un alt fel de a face politică”, pentru ”o nouă clasă politică”.

Liderul USR a conchis spunând că are convingerea că ”va fi o zi istorică pentru România”.

”Am votat pentru o nouă clasă politică, am votat pentru un alt fel de a face politică, am votat pentru un viitor mai bun pentru toţi românii. Din ce am vorbit cu oamenii pe care i-am întâlnit, din ce ne transmit colegii noştri din judeţe, am convingerea că azi va fi o zi istorică pentru România”, a declarat Nicuşor Dan.

El a votat la şcoala 279 din Bucureşti.

Și Traian Băsescu, Dacian Cioloș, Gabriela Firea, Liviu Dragnea și Victor Ponta au făcut declarații după ce au votat.

Înainte de a afla care sunt rezultatele la alegerile parlamentare 2016, merită menționat faptul că, într-un sondaj IRES, PSD ocupă o poziție fruntașă. Mai exact, PSD ar urma să înregistreze 44% din votul românilor, pe locul doi fiind PNL cu 27%. USR s-ar situa pe poziția a treia, dar ar urma să primească numai 7% din voturi.

Prezența la vot la alegerile parlamentare din 2016, până la ora 9.00, era de numai 2,55%, 465.000 de români exprimându-și dreptul de a vota. La ora 10.00, peste 900.000 de persoane își exprimaseră opțiunea de vot.

Dacă nu ați ieșit încă la vot, dar vă pregătiți să faceți acest lucru, avem acest articol în care vă spunem unde se votează și ce acte sunt necesare cu ocazia acestor alegeri parlamentare.