Home » Știri » Atenționare de călătorie pentru Spania. Ce trebuie să știe românii care vor să ajungă aici cu avionul. Precizări de la MAE

Atenționare de călătorie pentru Spania. Ce trebuie să știe românii care vor să ajungă aici cu avionul. Precizări de la MAE

Alexandru Cazacu / 24.06.2022, 15:02
Atenționare de călătorie pentru Spania. Ce trebuie să știe românii care vor să ajungă aici cu avionul. Precizări de la MAE

Spania este una dintre destinațiile de vacanță preferate de români, mai ales în sezonul estival. Dacă și tu te afli printre românii care vor să călătorească în această țară cu avionul, trebuie să știi că Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie pentru Spania. Despre ce informare este vorba și ce trebuie să știe cei care vor să ajungă în Regatul Spaniei pe calea aerului, puteți afla în continuare.

Atenționare de călătorie pentru Spania. Precizări importante de la Ministerul Afacerilor Externe

Conform unei informări MAE, cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească cu avionul înspre și dinspre Spania, trebuie să știe că mai multe organizații sindicale au anunțat o grevă a însoțitorilor de zbor ai operatorului aerian EasyJet.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, grevele însoțitorilor vor avea loc în intervalele 1 – 3, 15 – 17 și 29 – 31 iulie 2022. În aceste zile, grevele vor fi pe toate intervalele orare, la cele trei baze situate Barcelona, Malaga și Palma de Mallorca. Prin urmare, pot apărea blocaje majore ale curselor operate de compania aeriană menționată anterior.

Recomandări MAE pentru românii care călătoresc în străinătate

Pentru a preveni situațiile neplăcute pe durata călătoriilor în afara hotarelor țării, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să se intereseze din timp cu privire la situația zborurilor contractate. Detalii în acest sens pot fi găsite pe paginile de internet de specialitate și cele oficiale ale companiilor de zbor, dar și contactând direct operatorul.

Românii care întâmpină situații neplăcute pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Madrid, la numărul de telefon: +34 91.734.4004. Este important să menționăm faptul că apelul va fi redirecționat către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate, fiind preluat în regim de permanență.

„Începând cu data de 2 iunie 2022, pasagerilor care sosesc în Spania, pe cale aeriană sau maritimă, provenind din statele membre ale Uniunii Europene sau statelor asociate Schengen, NU li se va mai solicita prezentarea formularului de control sanitar SpTH și nici a certificatului COVID-19”, potrivit mae.ro.

Atenționare de călătorie pentru Spania
Atenționare de călătorie pentru Spania. Ce trebuie să știe românii care vor să ajungă aici pe calea aerului

Alte numere utile pentru românii care călătoresc în Spania

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială și urgentă, au la dispoziție și alte linii telefonice de permanență, în funcție de regiune. Acestea sunt următoarele:

  • +34 669.362.202 – Consulatul General al Românei la Madrid
  • +34 661.547.853 – Consulatul General Barcelona
  • +34 648.212.169 – Consulatul General Sevilla
  • +34 608.956.278 – Consulatul Castellon de la Plana
  • +34 609.513.790 – Consulatul Ciudad Real
  • +34 663.814.474 – Consulatul Zaragoza
  • +34 682.733.408 – Consulatul Almeria.

Aplicație MAE pentru dispozitive smart

Totodată, reprezentanții Ministerului de Afaceri Externe reamintesc faptul că cetățenii români care călătoresc peste hotare au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță”. Aceasta oferă atât informații despre călătorie, cât și sfaturi utile. Pe lângă toate acestea, MAE recomandă cetățenilor și consultarea paginilor de internet: https://www.easyjet.com/en, http://madrid.mae.ro, www.mae.ro.

Aplicația „Călătorește în siguranță” permite cetățenilor români să afle informații folositoare despre țara de destinație, cum ar fi: condiții de cazare, recomandări și alerte de călătorie, misiuni diplomatice românești. De asemenea, aplicația permite utilizatorilor să primească alerte în cazul în care apar situații speciale sau să afle rapid care sunt procedurile în cazul unor incidente, dar și multe alte informații.