Home » Știri » BAC 2021, sesiunea de toamnă. Când vor fi afișate primele note ale examenelor. Anunțul făcut de edu.ro

BAC 2021, sesiunea de toamnă. Când vor fi afișate primele note ale examenelor. Anunțul făcut de edu.ro

Cojocaru Cristian / 19.08.2021, 11:20
BAC 2021, sesiunea de toamnă. Când vor fi afișate primele note ale examenelor. Anunțul făcut de edu.ro

Sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2021 a avut aproape 39.000 de candidați înscriși. Aceștia urmează ca la sfârșitul lunii să afle primele rezultate ale examenului maturității.

Bacalaureat 2021 –  sesiunea de toamnă

Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat urmează a fi afișate în data de 31 august în timp ce, rezultatele finale de la BAC 2021 pentru sesiunea de toamnă vor fi afișate pe 3 septembrie, după soluționarea contestațiilor. Notele alecilor vor fi afișate atât în centrlee de examen cât și pe site-ul Ministerului Educației, edu.ro.

Potrivit calendarului examenului de Bacalaureat care a fost stabilit de către Ministerul Educației, notele probelor scrise vor fi afișate până în ora 12:00. Elevii care sunt nemulțumiți de notele primite, pot depune contestațiile în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, atât în format fizic cât și în format electronic. Contestațiile urmează a fi soluționate în perioada 1 – 3 septembrie.

În acest caz, candidații vor trebui se completeze, să semneze și să depună ori să transmită în mod electronic o declarație tip în care este menționat faptul că au luat la cunoștință faptul că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate fi modificată, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. În cazul candidaților minori, declarația-tip trebuie semnată de către părinți sau reprezentanții legali ai acestora.

Pentru a promova examenul, elevii trebuie să obțină nota minimă 5 (cinci) pentru fiecare probă susținută. În cazul mediei finale, pentru a fi considerat promovat examenul, aceasta trebuie să fie de cel puțin 6 (șase). Conform Ministerului Educației, afișarea rezultatelor finale, după soluționarea contestațiilor, va fi în data de 3 septembrie.

sesiunea de toamnă
Proba la Limba materna incheie sesiunea de BAC 2021 august-septembrie

Emoțiile încă nu s-au încheiat pentru absolvenți

În data de 16 august a avut loc prima probă a examenului de Bacalaureat 2021, fiind cea de-a doua sesiune. În sesiunea august-septembrie a examenului de Bacalaureat au putut participa absolvenții care nu s-au prezentat sau care nu au promovat examenul în sesiune de vară, precum și candidații din promoțiile anterioare, fiind vorba despre aceleași motive.

Dacă pentru majoritatea elevilor, emoțiile probelor scrise au luat sfârșit, nu putem spune același lucru pentru cei care astăzi susțin proba scrisă la Limba maternă, fiind vorba despre cei care aparțin minorităților naționale. Proba scrisă la Limba maternă este proba care încheie cea de-a doua sesiune de Bacalaureat a acestui an.

Această ultimă probă este susținută doar pentru cei care aparțin minorităților naționale, astfel că subiectele primite vor fi formulate în limbile maghiară, sârbă, slovacă, turcă, ucraineană, italiană, germană sau croată. În ceea ce privește calendarul de desfășurare a sesiunii august – septembrie a Bacalaureatului 2021, acesta este programat astfel:

  • 16 august 2021 – Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă;
  • 17 august 2021 – Proba obligatorie a profilului – proba E.c) (matematică sau istorie) – proba scrisă;
  • 18 august 2021 – Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă;
  • 19 august 2021 – Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă;
  • 23-24 august 2021 – Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A;
  • 25 august 2021 – Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B;
  • 26 – 27 august 2021 – Evaluarea competențelor digitale – proba D;
  • 30 – 31 august 2021 – Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C.