Home » Știri » Știri sociale » Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă. Ce subiecte au picat la Limba maternă. Află baremul de corectare și rezolvarea

Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă. Ce subiecte au picat la Limba maternă. Află baremul de corectare și rezolvarea

Burghelea Cătălina / 19.08.2021, 08:04
Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă. Ce subiecte au picat la Limba maternă. Află baremul de corectare și rezolvarea

Dacă pentru restul elevilor, emoțiile s-au încheiat la Bacalaureat 2021, candidații care aparțin minorităților naționale mai au de susținut o probă scrisă, mai exact cea la Limba maternă. Ce subiecte au picat în sesiunea de toamnă a examenului de BAC 2021 și cum se rezolvă corect cerințele, conform baremului postat pe edu.ro?

BAC 2021, sesiunea de toamnă. O nouă zi de foc pentru elevi

Proba scrisă la Limba maternă încheie cea de-a doua sesiune de Bacalaureat din acest an, susținută în perioada august-septembrie. Această ultimă probă de BAC este valabilă doar pentru elevii care aparțin minorităților naționale, ceea ce înseamnă că subiectele scrise vor fi formulate în limbile maghiară, sârbă, slovacă, turcă, ucraineană, italiană, germană și croată.

Examenul de BAC 2021 la Limba maternă se susține, joi, 19 august. Absolvenții de clasa a XII-a trebuie să fie prezenți în sala de examen până la ora 8:30, pe baza actului de identitate. La ora 9, se împart foile de examen. Proba scrisă durează trei ore, adică 180 de minute, timp în care trebuie să parcurgă toate cerințele alcătuite de Ministerul Educației.

Reguli ce trebuie respectate în timpul examenului

Elevii care aparțin minorităților naționale și susțin, astăzi, proba scrisă la Limba maternă trebuie să respecte o serie de reguli după care se desfășoară examenul.

Din momentul în care începe proba scrisă la Limba maternă, din cadrul sesiunii de toamnă a Bacalaureatului 2021, elevilor li se interzice să aibă asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare sau în băncile în care sunt așezați în sălile de examen, dispozitive mobile, căști audio, precum și orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/ care permite conectarea la internet/ la rețele de socializare, ce ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, anunță Ministerul Educației.

De asemenea, elevii aflați în sala de examen nu au voie să să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

Candidații care vor fi prinși cu notițe, ciorne sau telefoane asupra lor vor fi eliminați din sala de examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Aceștia nu vor mai avea dreptul să susțină probele de BAC timp de două sesiuni.

Când se afișează rezultatele la Bacalaureat 2021, sesiunea august-septembrie

Ultima probă a examenului de Bacalaureat 2021, sesiunea toamnă, are loc pe 19 august. Primele rezultate vor fi afișate pe 31 august 2021. În cazul în care elevii sunt nemulțumiți de notele obținute la examen, aceștia pot face contestație în aceeași zi, în intervalul orar 12-18. Contestațiile vor fi rezolvate până pe 3 septembrie 2021, atunci când vor fi afișate rezultatele finale la examenul de BAC 2021, sesiunea de toamnă.

Ministerul Educației anunță că, la Bacalaureat 2021, sesiunea august-septembrie, participă aproximativ 39.000 de candidați. Din totalul celor înscriși, peste 24.900 de elevi provin din promoția 2020-2021, iar restul din promoțiile anterioare.

La sesiunea a doua a examenului maturității participă acei elevi care nu s-au putut prezenta în vară sau care nu obținut o notă de trecere. De asemenea, mai pot susține probele de Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă, și candidații din promoțiile anterioare care nu au promovat examenul. Cei care au fost prinși în timp ce încercau să copieze la examen mai trebuie să aștepte încă două sesiuni. Abia la a treia sesiune de Bacalaureat se pot înscrie din nou.

Știre în curs de actualizare