Home » Știri » Când se dă drumul la nunți și botezuri. Premierul Cîțu a anunțat data la care vor fi permise petrecerile pentru aceste evenimente

Când se dă drumul la nunți și botezuri. Premierul Cîțu a anunțat data la care vor fi permise petrecerile pentru aceste evenimente

Alexandru Cazacu / 06.05.2021, 09:49
Când se dă drumul la nunți și botezuri. Premierul Cîțu a anunțat data la care vor fi permise petrecerile pentru aceste evenimente

Miercuri, premierul României a anunțat data de la care se vor putea organiza nunți și botezuri în acest an. Când vor putea românii să organizeze petrecerile pentru aceste evenimente și în ce condiții, puteți afla mai departe.

Când se dă drumul la nunți și botezuri

Potrivit lui Florin Cîțu, petrecerile pentru nunți și botezuri ar putea fi permise după data de 1 iunie, dacă populația se va vaccina împotriva coronavirusului. Premierul susține că a avut discuții și cu cei care organizează evenimente, iar acestea se vor desfășura doar cu persoane imunizate.

„Am avut discuții cu organizatorii de evenimente, la Cluj și la București m-am întâlnit cu organizatorii. Toți au fost de acord că vor să facă aceste evenimente doar cu persoane vaccinate”, a spus premierul Cîțu.

Fiind întrebat de jurnaliști când vor începe din nou petrecerile private, botezurile și nunțile, răspunsul lui Florin Cîțu a fost unul scurt și precis: ”Când ne vom vaccina”. Potrivit premierului aceste evenimente se vor putea desfășura, în cel mai bun caz, după data de 1 iunie. Aceasta fiind și data propusă de șeful Executivului pentru atingerea pragului de 5 milioane de persoane vaccinate anti-COVID.

Potrivit premierului României, dacă obiectivul va fi atins, mai multe restricții vor fi ridicate. Pe de altă parte, Florin Cîțu susține că dacă nu se va întâmpla acest lucru, restricțiile nu vor fi ridicate și vom merge în continuare cu ele.

Florin Cîțu: ”Există un mod de a motiva populația”

Premierul este de părere că populația poate fi motivată să se vaccineze și că fiecare țară are un mod prin care poate face acest lucru. El a dat ca exemplu Germania, unde persoanele vaccinate cu schema completă au o serie de beneficii. Mai mult de atât, Florin Cîțu a spus că este normal ca unele restricții să fie ridicate, dacă lumea se vaccinează.

””Există un mod de a motiva populația, fiecare țară are un mod de a motiva populația. Dacă Germania e ok să aibă beneficii pentru persoanele vaccinate cred că putem să fim și noi ok. Faptul că lumea se vaccinează, cred ca e normal din punctul meu de vedere, ca o parte din restricții să fie ridicate pentru cei care se vaccinează”, a declarat premierul Cîțu, potrivit digi24.ro.

Când vom putea face nunți și botezuri. Florin Cîțu a anunțat data la care vor fi permise petrecerile pentru aceste evenimente
Când vom putea face nunți și botezuri. Florin Cîțu a anunțat data la care vor fi permise petrecerile pentru aceste evenimente

De asemenea, șeful Guvernului a spus că are încredere că populația se va vaccina împotriva COVID-19, deoarece toți oamenii își doresc ca lucrurile să revină la normalitate. Totodată premierul susține că nu există nicio scuza pentru care oamenii nu se pot vaccina, deoarece, începând din acest weekend vom putea face acest lucru doar cu buletinul, fără programare.

”Nu e nevoie să vină Guvernul să împingă lumea de la spate, această vaccinare e un bun public, avem doze, avem centre, începând din acest weekend ne putem vaccina fără programare doar cu buletinul și în centrele în care avem Moderna și Pfizer. Se deschide și maratonul vaccinării, nu e nicio scuză să nu ne vaccinăm”, a adăugat premierul României, Florin Cîțu,potrivit sursei citate.