Home » Știri » Care este și cum arată „cel mai bun aeroport de pe glob‟. Cuprinde chiar și o pădure interioară. FOTO

Care este și cum arată „cel mai bun aeroport de pe glob‟. Cuprinde chiar și o pădure interioară. FOTO

Voicu Costin / 02.04.2022, 12:59

Șapte ani la rând acest aeroport a fost ales cel mai bun aeroport din lume. Peste 65 de milioane de pasageri l-au folosit până acum. Peste 100 de companii aeriene i-au trecut pragul făcând legătura cu 400 de orașe din aproape toată lumea. Un avion vine sau pleacă la fiecare 80 de secunde. De la deschiderea sa în 1981, a primit 594 de premii. Unde se află acest aeroport minune?

Cel mai bun aeroport din lume

Skytrax a evaluat peste 400 de aeroporturi din toată lumea din punct de vedere al serviciilor, transferurilor, securității și amenajării. Aeroportul Changi din Singapore a ocupat locul întâi în ultimii ani și nu reprezintă o surpriză pentru nimeni, având în vedere că aeroportul are amenajări incredibile, precum o grădină cu fluturi, o piscină pe acoperiș, cinematografe, hoteluri, spa-uri și chiar și un tobogan spirală cu patru bucle.

Aeroportul este o adevărată minune arhitecturală. De regulă, aeroporturile nu sunt cele mai prietenoase locuri din lume. Aglomeraţia, zborurile întârziate şi timpul de aşteptare pot fi obositoare pentru cei mai mulţi călători. Reprezentanţii acestui aeroport s-au gândit la aceste aspecte şi au construit cel mai bun aeroport din lume. Prezintă atât de multe caracteristici interesante încât mulţi şi-ar dori să îl viziteze, nu doar să îl tranziteze.

Parc de distracţii, cascadă multicoloră şi pădure tropicală

Aeroportul Changi din Singapore se poate lăuda cu multe atracţii interesante pentru familii şi călători. În interiorul său se află un parc de distracţii pentru cei mici. De asemenea, aeroportul găzduieşte cea mai înaltă cascadă interioară din lume în culorile curcubeului, numită Rain Vortex.

Cei care se plictisesc înainte de zbor, se pot plimba prin pădurea interioară din aeroport, care găzduieşte plante exotice şi multe alte locuri uimitoare. Există chiar şi o zonă de cumpărături în care magazinele au faţade de epocă, astfel încât călătorii simt că au ajuns în Singaporele anilor 1930.

Aeroportul din Frankfurt, singurul inclus în top 10

Aeroportul Changi ocupă primul loc pe lista celor mai bune aeroporturi din lume datorită costurilor de parcare, performanţei de timp, facilităţilor oferite, restaurantelor şi magazinelor. Singura locaţie din Europa care se clasează în topul cercetătorilor este aeroportul Frankfurt, din Germania, de pe locul 5.

Curiozități despre Aeroportul Changi din Singapore

  • Aeroportul este situat în Changi, o localitate 20 km est-nord-est de la centrul orașului Singapore.
  • Se efectuează aproximativ 4,000 de zboruri pe săptămână.
  • Aeroportul are un personal de 13.000 de persoane și generează $4,5 miliarde pentru economia Singaporelui. În imediata vecinătate a aeroportului se găsește celebrul lagăr japonez din timpul Celui de al Doilea Război Mondial
  • În grădina verticală, numită „Green Wall” („Peretele verde”), cresc peste 20 de tipuri de plante și flori.
  • Poți călători între terminale cu trenul Skytrain.
  • Unul din cele mai bune locuri din aeroportul Changi este piscina de pe acoperiș, din Terminalul 1. Pasagerii care vor să se recreeze bălăcindu-se sau pur și simplu zăbovind pe un șezlong, o pot face contra sumei de 14 dolari, iar cei care sunt cazați la hotelul Ambassador Transit o pot face gratis.
  • În fiecare terminal există câte un hotel Ambassador Transit, unde pasagerii pot închiria camere pe o perioadă de cel puțin șase ore. Prețul camerelor începe de la 76 de dolari.
  • Aeroportul are spații naturale existând cinci grădini, printre care o grădină de floarea-soarelui pe acoperiș și o grădina cu fluturi (prima de acest gen într-un aeroport) care găzduiește fluturi, flori, plante și o cascadă de 6 metri înălțime.