Home » Știri » Ce este spray-ul nazal anti-Covid, cum poate fi folosit și când ajunge pe piață

Ce este spray-ul nazal anti-Covid, cum poate fi folosit și când ajunge pe piață

Alexandru Cazacu / 01.02.2021, 10:10
Ce este spray-ul nazal anti-Covid, cum poate fi folosit și când ajunge pe piață

Oamenii de știință aduc vești bune în pandemie. O companie franceză urmează să lanseze pe piață un spray nazal care poate să elimine coronavirusul în proporție de 99%. Despre ce este vorba și când va ajunge pe piață veți afla în continuare.

Ce este și când va ajunge pe piață spray-ul nazal anti-COVID-19

Mai exact, este vorba despre compania franceză Pharma & Beauty care va lansa în luna februarie a acestui an un spray nazal care ar elimina în proporție de 99% noul virus ucigaș. Spray-ul este pe bază de apă ionizată și poate fi folosit de către o persoană care s-a expus unui risc de infectare precum mersul la cumpărături sau călătoria cu un mijloc de transport în comun, a declarat pentru AFP, președintele companiei franceze, Laurent Dodet.

Potrivit paginii de Linkedin a companiei de produse cosmetice Pharma & Beauty, spray-ul previne ”ajută la prevenirea răspândirii virale, dislocând prin acțiune mecanică agenții infecțioși din cavitatea nazală și facilitând evacuarea și reducerea locală a încărcăturii virale”. Mai mult de atât, testele făcute de Institutul Méditerranée Infection din Marsilia au arătat că, virusul a fost eliminat în proporție de 99% în 30 de secunde, scrie cnews.fr.

Compania de produse cosmetice din Bouche-du-Rhône așteaptă acum unda verde din partea autorităților, pentru a putea comercializa în farmacii în luna februarie. Potrivit lui Laurent Dodt, compania este gata să producă ”10 milioane de unități pe lună”.

Spray-ul nazal anti-COVID-19 din Marea Britanie

Nu cu mult timp în urmă, în Marea Britanie au început de asemenea studii clinice cu un astfel de spray anti-coronavirus care ar elimina virusul în proporție de 99%. Produsul cu oxid nitric este conceput pentru eliminarea coronavirusului în căile respiratorii superioare al nasului, împiedicându-i astfel incubarea și răspândirea în plămâni.

Spray-ul a fost creat de oamenii de știință de la SaNOtize Research and Development Corp. Studiile acestora au demonstrat că oxidul nitric, atunci când este produs în mod natural de organismul uman, este foarte eficient în ceea ce privește rezistența la infecții virale.

 ”Tratamentul SaNOtize ar trebui considerat un eficient pentru căile respiratorii superioare, similar cu atunci când oamenii folosesc igienizatoare pentru mâini pentru a-și curăța mâinile.

Acest tratament simplu ne va ajuta să reluăm ceva care se apropie de viața socială normală … chiar dacă inhalăm virusul, putem proteja împotriva acestuia și îl putem distruge aplicând soluția pe o bază regulată”, a declarat reprezentantul SaNOtize, Rob Wilson.

Cum se transmite coronavirusul

Cercetătorii sunt de părere că noul virus se transmite prin picături aeriene către membranele din nas. Acolo, acesta este reprodus într-o perioadă trei zile de incubație și afectează celulele mucoasei. Iar într-un final ajunge în plămâni.

”Toată lumea crede doar că contractezi virusul, acesta îți intră în plămâni și mori, dar este o progresie. Mai întâi ești expus la el, virusul încearcă să se atașeze de celulele din nas și durează ceva timp până se incubează și se înmulțește în celulele nazale pentru câteva zile și apoi virusul trece la plămâni” a spus dr. Chris Miller, șeful și co-fondatorul SaNOtize, potrivit rfi.ro.