Home » Life & Style » Ce să nu faci când iei antibiotice. Listă de alimente, băuturi și activități interzise

Ce să nu faci când iei antibiotice. Listă de alimente, băuturi și activități interzise

Stan Nicu / 27.01.2021, 14:00
Ce să nu faci când iei antibiotice. Listă de alimente, băuturi și activități interzise

Ce să nu faci când iei antibiotice. Specialiștii au anunțat o listă întreagă de alimente, băuturi și activități interzise, atunci când suntem sub tratament cu anumite medicamente.

Ce nu ar trebui să mănânce cei care se tratează cu antibiotice. Care sunt cele 10 alimente și plante interzise

Specialiștii în sănătate au anunțat ce nu trebuie să faci atunci când iei antibiotice. Astfel, există o listă întreagă de alimente, băuturi, dar și activități interzise, atunci când ne aflăm sub tratament.

Există 10 alimente, băuturi şi plante care sunt intezise să le consumăm atunci când suntem sub tratament cu antibioticele.

Lemnul dulce

Lemnu dulce, un remediu utilizat pentru stimularea digestiei, trebuie evitat atunci când se urmează un tratament cu ciclosporine, care este recomandat de regulă după efectuarea unui transplant, pentru ca organismul să nu respingă noul organ.

Ciocolata

Acest aliment diminuează efectele somniferelor, antidepresivelor şi calmantelor. De asemenea, ciocolata poate creşte foarte mult tensiunea arterială dacă se mănâncă în paralel cu un tratament cu MAO-inhibitori, utilizaţi în ameliorarea depresiei.

Alcoolul, interzis când se ia antibitotice

Alcool poate duce la anularea efectelor ale majorităţii medicamentelor, inclusiv cele destinate sănătăţii inimii. De asemenea, alcoolul poate exacerba efectul anumitor medicamente, în același timp crescând riscul de efecte secundare severe.

Cum se împacă cafeaua cu medicamentele

Cafeaua poate reduce acţiunea antipsihoticelor şi accentua efectele altor medicamente, cum ar fi aspirina, epinefrina sau albuterolul, un ingredient care se găseşte în inhalatoarele destinate ameliorării problemelor rspiratorii. De asemenea, trebuie să știm că cafeaua îngreunează asimilarea fierului de către organism.

Brocoli nu face casă bună cu medicamentele

Broccoli este contraindicat oamenilor care urmează un tratament cu warfarină, substanţă utilizată pentru tratarea şi prevenirea cheagurilor de sânge.

De asemenea, varza de Bruxelles, varza kale, pătrunjelul şi spanacul sunt, interzise pentru că conţin vitamina K, vitamină care interacţionează cu anticoagulantele, diminuându-le acestora efectul efectul.

Grepfrut-ul anulează efectele anumitor medicamente

Grepfrut-ul este contraindicat persoanelor care iau medicamente antialergice sau care sunt destinate pentru a reduce colesterolul rău.

Laptele diminuează efectele antibioticelor

Banaul  lapte trebuie evitat atunci când se urmează un tratamen cu antibiotice. Calciul din palte şi magneziul pot reduce eficacitatea acestui tip de medicament.

Ginseng și medicamentele

Această plantă trebuie evitată dacă urmaţi tratament cu medicamente anticoagulare, medicamente antiinflamatorii sau antidepresive. Gingseng-ul poate cauza hemoragie internă dacă este consumat în timp ce se ia heparină, aspirină sau ibuprofen.

De asemenea, gingseng-ul poate da durerile de cap, tulburări de somn, agitaţie şi nervozitatea dacă interacționează cu MAO-inhibitorii, folosiţi în tratamentul depresiei.

Sunătoarea, interzisă în mai muște situații

Aceasta este o plantă folosită des de oameni pentru ameliorarea stărilor depresive, însă nu există studii în acest sens. În plus, ceaiul sau extractul de sunătoare poate afecta ficatul, mai ales dacă se urmează în paralel un tratament pentru reducerea colesterolului rău.

Nu în ultimul rând, sunătoarea este contraindicată atunci când se ia medicamente pentru inimă sau pentru tratarea disfuncţiilor erectile.

Ginkgo Biloba

Deşi este recunoscută ca panaceu, naturopaţii susţinând că vindecă hipertensiunea, demenţa, tinitusul şi alte afecţiuni, nu s-au descoperit încă efecte benefice în cadrul studiilor medicinale. Din contra, ginkgo biloba ar putea da reacţii adverse severe în cazul persoanelor care sunt sub tratament din cauza crizelor de epilepsie.