Home » Știri » Ce salarii sunt la Accenture – ce candidați caută în România gigantul IT cu aproape 500.000 de angajați

Ce salarii sunt la Accenture – ce candidați caută în România gigantul IT cu aproape 500.000 de angajați

Manolică Anca / 04.11.2020, 10:46
Ce salarii sunt la Accenture – ce candidați caută în România gigantul IT cu aproape 500.000 de angajați

Nu mai ești mulțumit de vechiul loc de muncă și vrei să evoluezi sau, pur și simplu, vrei să încerci ceva nou? Accenture poate fi, cu siguranță, o alegere bună din foarte multe puncte de vedere. Iată ce salarii sunt la Accenture și ce candidați caută în România gigantul IT.

Ce salarii sunt la Accenture

Accenture este o companie de servicii profesionale pentru mediul de afaceri, lider global, ce oferă o gamă largă de soluții, de la strategie și consultanță, la digitalizare, tehnologie și procese de resurse umane, IT, analiză garanții, administrare contracte și suport pentru diverse departamente ale clienților, în 20 de limbi străine.

În România, gigantul are aproximativ 3.000 de angajați, în șase orașe. Iar la nivel global, compania se laudă cu peste 470.000 de angajați în 56 de țări, căutând mereu să inoveze pentru îmbunătățirea modului în care lumea funcționează.

Compania reprezintă un pion împortant în economia globală
Compania reprezintă un pion împortant în economia globală

Având atât de multe domenii de activitate, Accenture oferă o gamă foarte largă de posibilități de angajare. Criteriile diferă pentru fiecare post în parte, însă majoritatea cer un minimum de experiență, în domeniu, la angajare. La fel, și cunoașterea unei limbi de circulație internațională reprezintă un criteriu de selecție.

Mai mult, aceștia oferă și programe de internship pentru studenții care au nevoie să facă practică sau care doresc să se dezvolte, încă din perioada facultății. La finalul acestora, există posibilitatea ca, celor mai buni studenți, să li se ofere și o oportunitate de anagajare în companie.

Salariile în companie pornesc de la 3000 de lei și pot ajunge și până la 10.000 de lei. Spre exemplu, un job de Customer Support Associate pe limba engleză va fi plătit, la început cu 3.300 de lei plus un bonus, lunar, de 500 de lei. Un job pe partea de dezvoltare poate fi răsplătit și cu 7500 de lei, dacă posibilul angajat are minimum 1 an de experiență. Pe partea de recrutare, la început, un angajat poate fi remunerat cu 3200 de lei.

Salariile diferă foarte multe de la departament la departament și nu ar strica deloc să aplici la ei. În plus, bonusurile lunare oferite, pot reprezenta o motivație în plus de a te autodepăși.

Oportunități de dezvoltare

Accenture oferă multiple oportunități de dezvoltare, atât în ceea ce privește specializare într-un anumit domeniu, cât și spre alte domenii de activitate. De aceea, pentru companie nu contează numai o performanță bună pe actuala poziție, ci este necesar ca fiecare angajat să își dorească să evolueze și să devină tot mai bun.

Astfel, dacă după un an angajatul arată că se descurcă foarte bine pe postul lui, poate fi promovat, primind un rol de specialist, pot avea posibilitatea de a aplica pentru alte posturi sau se pot transfera în altă echipă. Mai mult, toți angajații Accenture pot aplica pentru transfer național sau internațional către alte birouri.

Un alt plus pentru companie îl reprezintă baza uriașă de date cu traininguri si informații. Aceștia pun accent nu numai pe dezvoltare în plan profesional, ci și pe plan personal, care constituie o bază pentru etica muncii fiecăruia dintre noi. Totul se rezumă la dorința de a fi tot mai bun.

În 2019, la nivel global, compania a investit peste 840 de milioane de dolari în training și s-au livrat peste 15 milioane de ore de training.

Accenture oferă numeroase oportunități de dezvoltare
Accenture oferă numeroase oportunități de dezvoltare

Procesul de recrutare

Procesul de recrutare nu este unul extrem de complicat. După o discuție telefonică, de aproximativ 5 minute, în care sunt validate anumite informații necesare pentru a decide dacă dorințele celui care candidează corespund cu nevoia companiei, se face o programare la o testare de limbă străină/tehnică.

Dacă posibilul candidat reușește să treacă testul, atunci va fi contactat, din nou de companie, pentru a se stabili un interviu cu departamentul de resurse umane, ultimul pas fiind interviul cu posibilul viitor supervizor. Dacă a trecut de toți acești pași, înseamnă că, în perioada imediat următoare, va primi și oferta de angajare.

Mult succes!