Home » Știri » Cine îl înlocuiește pe Jeff Bezos la conducerea Amazon și ce planuri are miliardarul

Cine îl înlocuiește pe Jeff Bezos la conducerea Amazon și ce planuri are miliardarul

Alexandru Cazacu / 06.07.2021, 09:44
Cine îl înlocuiește pe Jeff Bezos la conducerea Amazon și ce planuri are miliardarul

Cel mai bogat om din lume, Jeff Bezos renunță la funcția de CEO al companiei Amazon, pe care a fondat-o în urmă cu peste 25 de ani. Haideți să vedem ce planuri are miliardarul, dar și cine este cel care îl va înlocui.

Cine îl înlocuiește pe Jeff Bezos la conducerea Amazon. Ce planuri are cel mai bogat om din lume

După cum a anunțat încă din luna februarie, Jeff Bezos va rămâne președinte executiv și cel mai mare acționar al companiei, însă privirea lui s-a îndreptat către alte domenii. Retragerea miliardarului la 5 iulie nu este una întâmplătoare. Ieri s-au împlinit 27 de ani de la înregistrarea magazinului online de cărți Amazon, iar între timp, Amazon com. Inc a devenit cel mai mare retailer online la nivel mondial.

Se pare că succesorul lui Bezos va fi Andy Jassy, fostul șef al Amazon Cloud Web Computing (AWC), care va primi acțiuni suplimentare de peste 200 de milioane de dolari. Acestea vor trebui achitate în termen de 10 ani.

Ei bine, se pare că și renumerația succesorului lui Jeff Bezos este una pe măsura postului. Acesta va încasa un salariu de 175.000 de dolari. Însă, pe lângă acești bani, el mai are acțiuni în valoare de 45,3 milioane de dolari, pe care le-a dobândit în 2021, dar și 41,5 milioane de dolari în acțiuni obținute în 2020, potrivit Agerpres.

Ce planuri are Jeff Bezos

Cu o avere personală estimată la aproximativ 200 de miliarde de dolari, Jeff Bezos se va axa pe inițiative și produse noi, iar contul său de Instagram stă mărturie pentru noile domenii care îi stârnesc interesul miliardarului, potrivit Reuters.

Se pare că prioritare vor fi ”Blue Origin”, compania sa de nave spațiale, însă Bezos deține și publicația ”The Washington Post”, dar și studiourile MCM, cumpărate de curând de către Amazon.

Jeff Bezos vrea să ajungă în spațiu

Fiind un fan înfocat al științifico-fantasticului, Jeff Bezos plănuiește să ajungă în spațiu cosmic împreună cu fratele său Mark. Ba chiar mai mult de atât, el are de gând să facă acest lucru chiar luna aceasta, pe 20, la bordul capsulei New Shepard. El a investit miliarde de dolari în compania ”Blue Origin” pentru promovarea turismului în spațiu.

Cine îl înlocuiește pe Jeff Bezos la conducerea Amazon
Ce planuri are Jeff Bezos, după ce renunță la conducerea Amazon

Salvarea Pământului

Chiar și acest domeniu se află printre interesele lui Jeff Bezos, care susține că ”schimbările climatice sunt cea mai mare amenințare la adresa planetei noastre”

”Vreau să lucrez alături de alți oameni, atât pentru a amplifica modalități cunoscute, cât și pentru a explora noi modalități de combatere a impactului devastator al schimbărilor climatice pe această planetă pe care o împărtășim cu toții. Această inițiativă globală va finanța oamenii de știință, activiștii, ONG-urile și orice efort care oferă o posibilitate reală de a ajuta la conservarea și protejarea lumii naturale.

Putem salva Pământul. Va fi nevoie de acțiuni colective din partea marilor companii mari, a companiilor mici, a statelor, a organizațiilor globale, dar și a persoane fizice. Pământul este singurul lucru pe care îl avem cu toții în comun. Haideți să îl protejăm împreună.”, a îndemnat Jeff Bezos, potrivit The Guardian.