Home » Știri » Știri sociale » De ce medicul Monica Pop nu își va face vaccinul anti-Covid. Explicațiile oferite de cunoscutul specialist

De ce medicul Monica Pop nu își va face vaccinul anti-Covid. Explicațiile oferite de cunoscutul specialist

Nechifor Ioana / 04.01.2021, 17:56
De ce medicul Monica Pop nu își va face vaccinul anti-Covid. Explicațiile oferite de cunoscutul specialist

Cunoscutul medic oftalmolog Monica Pop a vorbit despre vaccinul anti-Covid 19 și a dezvăluit motivul pentru care nu și-a făcut și nu își va face acest vaccin. Celebrul specialist a ridicat o problemă importantă și, anume, lipsa campaniei de informare în ceea ce privește această vaccinare. De altfel, Monica Pop a subliniat că este esențial să se facă publice riscurile și reacțiile adverse pe care le presupune un astfel de vaccin.

Ce spune medicul Monica Pop despre vaccinul anti-Covid

Medicul Monica Pop a vorbit deschis despre vaccinul anti-Covid, încercând să puncteze informațiile de care nevoie orice cetățean înainte de a face acest pas. Cunoscutul specialist este de părere că oamenii nu au suficiente informații care să-i ajute să ia o decizie în acest sens, motiv pentru care există o serie de nelămuriri cu privire la antidotul găsit pentru nemilosul virus.

Monica Pop a ridicat un semnal de alarmă, susținând că nu s-a făcut o campanie de informare asupra vaccinului împotriva coronavirus, ci mai degrabă au circulat în spațiul public și la tv mesaje care au indus panica în oameni.

Vaccinul anti-Covid 19
Vaccinul anti-Covid 19

”Unde ați văzut dumneavoastră campanie de vaccinare? E o campanie de amenințare mai mult, decât de vaccinare, pentru că s-a spus permanent ”vaccinați-vă!”, imperativ și, mai mult decât atât, s-au impus metode punitive drastice pentru cei care nu se vor vaccina. Dar eu campanie de informare nu am văzut! Nu am văzut absolut deloc”, spune Monica Pop, conform antena3.ro.

„Virusul poate să ucidă, e adevărat asta. Dar în nici un caz nu se poate spune că virusul ucide”, a punctat medicul diferența dintre cele două mesaje. Tonul alarmist folosit prin redarea ultimului mesaj îi face pe mulți oameni să cadă moral.

„Nu e adevărat că au fost reacții foarte puține”

Aceasta a adus în discuție și efectele adverse pe care le are vaccinul Covid. Cunoscutul medic este de părere că nu au fost furnizate suficiente informații privind riscurile și reacțiile adverse cu care s-ar putea confrunta pacienții.

Lipsa de informare creează confuzii și îi determină pe mulți oamenii să amâne luarea unei decizii în privința acestui vaccin tocmai pentru că nu au toate datele necesare și nu știu exact cum îi va ajuta, dar și ce riscuri de sănătate le poate aduce.

„Se spune că s-a publicat… eu nu am văzut nimic publicat despre prospectul respectiv și eu cred că fiecare om care dorește să se vaccineze și indiferent de ce poziție are față de vaccinare, trebuie să aibă prospectul în mână pe care să îl citească, după care să ia o hotărâre. Așa cum consideră de cuviință”, susține Monica Pop.

Medicul Monica Pop
Medicul Monica Pop

De ce nu își face Monica Pop vaccinul anti-Covid

În cadrul intervenției sale, medicul Monica Pop a dezvăluit că nu și-a făcut vaccinul împotriva coronavirusului și a vorbit despre motivul care o oprește să își facă acest vaccin pe viitor.

”Eu nu m-am vaccinat pentru că nu s-a vaccinat nimeni din spitalele care nu sunt Covid. Nu s-a pus problema încă, pentru că nu suntem în linia întâi. Un aspect. Și al doilea, eu am una dintre marile contraindicații ale acestui vaccin, am avut șoc anafilactic la un medicament citostatic”, a povestit cunoscutul medic, la Antena 3.

Această indicație majoră este motivul principal pentru care medicul nu se poate încadra în categoria oamenilor eligibili pentru vaccin, însă cu toate astea Monica Pop insistă asupra lipsei de informări.

„Nu există niciun fel de medicament de pe fața pământului, niciun act medical și absolut nimic fără riscuri. Și despre asta nu s-a vorbit. Nu se poate treaba asta, oamenii trebuie informați corect. Nu amenințări, panică și inducere în stări depresive, pentru că asta s-a întâmplat și se întâmplă în continuare”, subliniază cunoscutul specialist.

Ce spune Raed Arafat despre vaccinarea Covid

Secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat, a menționat faptul că vaccinul Covid se administrează de două ori, iar efectele adverse pot fi de scurtă durată, „trec, nu va fi nici o problemă cu ele”. Acesta a ținut să sublinieze faptul că după prima injecție, durează o perioadă până când organismul face anticorpi împotriva coronavirusului.

Este necesar să faci o a doua infecție, cel mai probabil la două luni, pe care dacă nu o faci, prima devine ineficientă.

Raed Arafat
Raed Arafat

Raed Arafat susține faptul că prin vaccinare te protejezi pe tine și pe apropiații tăi. „Şi atenţie, nu suntem singuri, ce folosim noi o să folosească toată Europa. Deci să înţeleagă lumea că nici guvernul francez nu vrea să facă rău populaţiei sale, nici guvernul german nu va face acest lucru, nici orice alt guvern”, a declarat Raed Arafat.

Avertismentul lansat în legătură cu vaccinul anti-Covid

Unul dintre avertismentele transmise în privința vaccinului Covid vine de la Agenția de Reglementare a Medicamentului din Marea Britanie și se adreseză persoanelor cu alergii severe. Vaccinul este contraindicat persoanelor care se confruntă cu alergii severe. Semnalul de alarmă a fost lansat, după ce două cadre medicale vaccinate au suferit reacții de tip anafilactic.

„Mai degrabă, la persoane care manifestă în mod frecvent alergii destul de severe, la acele persoane trebuie administrat cu precauție, dar nu trebuie excluse nici măcar acele persoane de la vaccinare – sigur, dacă doresc acest lucru, nu este un vaccin obligatoriu.

Dar trebuie luate măsurile astfel ca, în cazul unei reacții alergice severe, să se poată interveni imediat”, spune Alexandru Rafila, conform site-ului Digi24.