Home » Știri » Dieta disociată 3+3 – cum treci de la vegetarian la omnivor și înapoi, pentru a slăbi spectaculos

Dieta disociată 3+3 – cum treci de la vegetarian la omnivor și înapoi, pentru a slăbi spectaculos

Bucur Ioana / 16.10.2020, 14:26

Cum poți slăbi spectaculos, fără să te înfometezi? Respectând principiile recomandate de dieta disociată 3+3, vei vedea cum kilogramele încep să se topească după primele zile. Iată ce trebuie să mănânci, în fiecare zi, pentru a obține rezultatele dorite.

Dieta disociată 3+3. Câte kilograme poți da jos dacă respecți recomandările

Dieta disociată 3+3 este cunoscută pentru efectele benefice pe care le are asupra organismului, prin capacitatea de a regla metabolismul la scurt timp după începerea regimului. Cei sau cele care vor să slăbească între patru și șase kilograme, dieta ar trebui ținută șase săptămâni. Dacă sperați să dați jos mai multe kilograme, dieta discociată 3+3 ar trebui ținută chiar și două luni. Iată care sunt principiile ce stau la baza acestui regim alimentar ce presupune alternarea zilelor în care se consumă produsele vegetale și cele animale.

Principii de bază dieta disociată 3+3

Cei care vor să țină dieta disociată 3+3 trebuie să țină cont de faptul că acest regim alimentar se opune combinării produselor vegetale cu cele de origine animală.

Zilnic, se recomandă trei mese principale și două gustări. Cei care urmează dieta disociată 3+3 trebuie să bea, zilnic, cel puțin doi litri de apă. Un alt lichid permis este cafeaua, dar doar dacă este consumată neagră și o singură ceașcă pe zi. Îndulcitorii naturali, uleiul și sarea se acceptă, dar în cantități moderate. Băuturile carbogazoase, alcoolul, pâinea, dulciurile și pastele făinoase făcute din făină albă sunt strict interzise.

Dieta disociată 3+3 - cum treci de la vegetarian la omnivor și înapoi, pentru a slăbi spectaculos
Dieta disociată 3+3 – cum treci de la vegetarian la omnivor și înapoi, pentru a slăbi spectaculos

Ce trebuie să mănânci în timpul dietei disociate 3+3

Dimineața, pe stomacul gol, se bea un pahar cu apă caldă. Astfel, veți favoriza eliminarea toxinelor și prevenind apariția constipației. În zilele în care se consumă doar produse vegetale – notate cu V – în paharul cu apă caldă se recomandă să adăugați zeama de la o jumătate de lămâie.

Dieta disociată 3+3 începe cu trei zile de produse vegetale (V), în care se pot consuma doar fructe, legume, zarzavaturi. Fructele pot fi mâncate crude, sub formă de compot, de salate sau cum doriţi şi nu se combină la aceeaşi masă cu legumele. Acestea din urmă se prepară la cuptor, grătar, fierte, la abur, sub formă de salate, în ciorbe sau gătite, după propriile preferinţe gastronomice. Asezonaţi-le cu mărar, cu pătrunjel sau leuştean. Nu există cantități impuse și nici ore fixe la care să mâncați. Este recomandat, totuși, să evitați mâncărurile pe bază de boabe de fasole, porumb sau mazăre.

Dieta disociată 3+3 - cum treci de la vegetarian la omnivor și înapoi, pentru a slăbi spectaculos
Dieta disociată 3+3 – cum treci de la vegetarian la omnivor și înapoi, pentru a slăbi spectaculos

Următoarele trei zile sunt dedicate produselor de origine animală – notate A. În acest interval se poate alege între carne de vită degresată, carne de pui, de curcan și pește, prepararea făcându-se la grătar, cuptor sau prin fierbere.  În zilele A evitaţi mezelurile, cârnaţii, crenvurştii şi prăjelile. Tot în aceste zile se pot mânca și ouă și lactate, cu excepția brânzeturilor grase şi smântânii. După fiecare masă, trebuie să beți apă, pentru a Evita constipația. La aceeași masă, carnea la grătar se poate combina cu brânză sau iaurt.

Repetați ciclul de trei zile V, trei zile A până când decideți că vreți să opriți dieta disociată 3+3.

Ce schimbări mai apar după dieta disociată 3+3

Numărul de kilograme pierdute variază în funție de durata perioadei în care este ținută dieta disociată 3+3. În șase săptămâni se dau jos, în medie, 4,5 kilograme. În două luni, nouă kilograme. Mai mult, adepţii acestei diete au reuşit să renunţe la o serie de obiceiuri nesănătoase: nu mai consumă multe dulciuri pe care le-au înlocuit cu bucăţele de ciocolată neagră fără lapte, iar pâinea şi făinoasele albe le-au înlocuit cu produsele integrale, bogate în fibre, evitând excesele alimentare. După o perioadă, mulţi adepţi ai acestei diete disociate o repetă după un interval de timp.