Home » Știri » Italia înăsprește condițiile de intrare în țară. Ce trebuie să prezinte cetățenii UE, din 16 decembrie, care ajung aici

Italia înăsprește condițiile de intrare în țară. Ce trebuie să prezinte cetățenii UE, din 16 decembrie, care ajung aici

Toader Mihai / 16.12.2021, 14:01
Italia înăsprește condițiile de intrare în țară. Ce trebuie să prezinte cetățenii UE, din 16 decembrie, care ajung aici

Începând de joi, Italia înăsprește condițiile de intrare în pe teritoriul său pentru călătorii care vin din statele Uniunii Europene. Află în continuarea acestui articol, ce trebuie să prezinte cetățenii europeni la intrarea pe teritoriul Italiei. Ce devine obligatoriu chiar și pentru persoanele nevaccinate?

Condiții de intrare în Italia. Ce trebui să prezinte cetățenii UE care ajung în Peninsulă

Potrivit jurnaliștilor de la The Guardian, chiar dacă sunt vaccinați, călătorii care ajung pe teritoriul Italiei vor fi nevoiți să prezinte un test covid negativ rapid sau PCR. Pe de altă parte, cei care nu s-au vaccinat încă vor sta în carantină.

Până acum, la sosirile din Uniunea Europeană, pasagerii trebuiau să prezinte fie dovada vaccinării, fie că s-au recuperat recent din boală sau un test negativ. Ei bine, marți, ministrul italian al Sănătății, Roberto Speranța, a semnat un nou decret noul decret care prevede „obligativitatea unui test negativ efectuat la plecare pentru toate persoanele care sosesc din țările Uniunii Europene”, potrivit unui purtător de cuvânt.

Se pare că, pe lângă testul negativ, persoanele nevaccinate trebuie să stea în carantină timp de cinci zile. După cum spuneam și în rândurile anterioare, la intrarea pe teritoriul Italiei, testul prezentat poate să fie rapid (nu mai vechi de 24 de ore) sau PCR, făcut în urmă cu cel mult 48 de ore.

De ce au fost luate aceste măsuri

Conform sursei citate, noile măsuri sunt valabile deocamdată pentru două săptămâni, între 16 decembrie și 31 ianuarie. Se pare că autoritățile italiene au luat această decizie în contextul în care Europa se luptă cu un nou val de infecții și apariția noii tulpini, Omicron.

La începutul pandemiei, Italia a fost prima țară din Uniunea Europeană care a trecut printr-un focar major de Covid-19. În ultima perioadă, italienii au făcut tot posibil pentru a controla situația pandemică. Mai bine de 20.000 de noi cazuri  și 120 de decese au fost raportate marți în Italia.

Italia înăsprește condițiile de intrare în țară. Ce trebuie să prezinte cetățenii UE, din 16 decembrie
Italia înăsprește condițiile de intrare în țară. Ce trebuie să prezinte cetățenii UE, începând cu data de 16 decembrie

Comisia Europeană nu a fost anunțată cu privire la noile restricții impuse de Italia

Christian Wigand, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, a declarat că autoritățile de la Bruxelles nu au fost încă încă anunțate cu privire la noile restricții temporare impuse de italieni. Este important să menționăm faptul că, statele membre ale Uniunii Europene au obligația de a informa Comisia Europeană cu 48 de ore înainte.

„Restricții suplimentare asupra deținătorilor de certificate sunt posibile numai acolo unde acest lucru poate fi necesar și proporțional pentru a proteja sănătatea publică ca răspuns la pandemia. Rămâne esențial să se asigure proporționalitatea oricăror măsuri luate”, a precizat purtătorul de cuvânt.

În ultima perioadă, Italia a impus reguli mai stricte pentru persoanele nevaccinate. Mai precis, conform noilor restricții care au intrat în vigoare din 6 decembrie, cei care nu s-au imunizat nu mai pot merge concerte, la cinema, la teatru sau la diferite evenimente sportive. De asemenea, în capitala Italiei, masca este obligatorie în exterior, în locurile foarte aglomerate în sezonul cumpărăturilor de Crăciun.