Home » Life & Style » La Llorona, legenda celei mai cunoscute fantome din America. Ce prevestesc plânsetele ei sfâșietoare

La Llorona, legenda celei mai cunoscute fantome din America. Ce prevestesc plânsetele ei sfâșietoare

Bucur Ioana / 04.11.2020, 15:22
La Llorona, legenda celei mai cunoscute fantome din America. Ce prevestesc plânsetele ei sfâșietoare

Trădată de bărbatul care îi jurase dragoste și credință eternă, s-a răzbunat într-un mod cumplit. Când și-a dat seama ce făcuse, frumoasa Maria și-a luat viața, însă gestul ei cumplit nu i-a adus iertare nici măcar în viața de apoi. Plânsetele disperate ale fantomei La Llorona se aud și astăzi, în multe zone din America. Ce prevestesc urletele ei sfâșietoare?

La Llorona, legenda celei mai cunoscute fantome din America. Povestea Mariei, femeia superbă dezamăgită de bărbatul pe care îl iubea

Legenda celei mai cunoscute fantome din America de Sud, La Llorona, este, de fapt, o poveste despre trădare. Originea ei nu este cunoscută nici în ziua de astăzi, iar variantele nu sunt puține.

Cea mai populară versiune a legendei spune povestea Mariei, o tânără superbă, născută într-o familie de țărani săraci. Ajunsă la vârsta primelor iubiri, tânăra se îndrăgostește nebunește de un bărbat bogat, care o și ia de soție. Au urmat ani minunați, în care Maria era răsfățată zi și noapte de soțul ei. Totul s-a schimbat, după venirea pe lume a celor doi băieței ai cuplului. Bărbatul ar fi început să bea, preferând compania damelor de companie. După ce lipsise câteva luni de acasă, soțul ei a anunțat-o că va divorța de ea și se va căsători cu o femeie înstărită.  Într-o zi, Maria și-ar fi văzut soțul cu o altă femeie în brațe. Înnebunită de gelozie și orbită de durere, și-a luat cei doi copii și i-a ucis în apele unui râu. Când și-a dat seama ce făcuse, s-a sinucis. Legenda spune că Maria nu a putut trece în viața de apoi fără copiii săi, așa că s-a întors pe pământ, în căutarea micuților.

Unii spun că, după ce și-a împins copiii în râu, Maria a încercat să îi salveze, însă nu a reușit. A fugit disperată după ajutor, însă a fost prea târziu. Devastată de durere, a refuzat să mai mănânce, ieșind în fiecare seară, purtând o rochie albă, pe malul râului, încercând să îi găsească. Plângea fără oprire. În cele din urmă, Maria a murit, prăbușindu-se pe malul râului în care își omorâse cei doi băieți. Era doar piele și oase și îmbrăcată în acceași rochie albă.

Trădată de soț, Maria și-ar fi ucis cei doi copii
Trădată de soț, Maria și-ar fi ucis cei doi copii

Ce prevestesc plânsetele sfâșietoare ale La Loronei

La scurt timp după moartea ei, spiritul ei neliniștit și-a făcut apariția, plimbându-se pe malul râului Santa Fe duă lăsarea serii. Plânsetele ei sfâșietoare prevesteau mereu ceva îngrozitor. Oamenii, terorizați de fantoma La Llorona (n.r. – Femeia care plânge), nu mai ieșeau din case noaptea.

Într-o altă variantă a poveștii celei mai cunoscute fantome din America de Sud, Maria era o tânără de o frumusețe rară, care trăia în condiții mizere, abia supraviețuind de la o zi la alta. Singura ei sursă de venit erau banii primiți de la bărbații care veneau seară de seară să o vadă dansând, într-o rochie albă, vaporoasă. Doar că La Llorona avea acasă doi copii care îi încurcau șansele să își găsească un soț. Ca să se poată întâlni cu admiratorii sau amanții ei, Maria își lăsa cei doi copii singuri în casă. Într-o zi, micuții au fost găsiți morți, plutind în râul din apropierea casei. Moartea celor doi ar fi fost rezultatul neglijenței mamei, în timp ce alții susțin că, de fapt, Maria ar fi fost cea care le-a luat viața.

Cea mai cunoscută fantomă din America de Sud îi îngrozește pe oameni. La Llorona este un „spirit malefic, ce ucide femeile, bărbații și chiar și copii care îi ies în cale”

Cu toate că legenda La Llorona diferă, un singur lucru este clar. Cea mai cunoscută fantomă din America de Sud este periculoasă și necruțătoare. Oamenii spun că ucide fără să facă dicriminare, omorând bărbați, femei, chiar și copii, oricine este ghinionistul care îi iese în cale.