Home » Știri » Metode eficiente pentru folosirea bicarbonatului de sodiu în grădină. Lucrări de primăvară

Metode eficiente pentru folosirea bicarbonatului de sodiu în grădină. Lucrări de primăvară

Alexandru Cazacu / 05.02.2021, 13:07
Metode eficiente pentru folosirea bicarbonatului de sodiu în grădină. Lucrări de primăvară

Cu siguranță bicarbonatul de sodiu se găsește în majoritatea bucătăriilor din România. Acesta poate fi întrebuințat în mai multe moduri. Însă, nu mulți sunt cei care știu că folosirea bicarbonatului poate avea un adevărat succes și în grădină.

Metode eficiente pentru folosirea bicarbonatului de sodiu în grădină

Este obișnuită folosirea bicarbonatului de sodiu în casă. Cu toate acestea, poate fi folosit de asemenea și la cultivarea diverselor legume sau fructe, fără să apelezi la îngrășăminte sau tot felul de produse chimice. În continuare vă vom prezenta câteva moduri eficiente de utilizare a bicarbonatului în grădini.

Utilizarea bicarbonatului la curățarea mâinilor

De cele mai multe ori, după ce termini treaba în grădină, mâinile își rămân pătate. Acest lucru nu reprezintă o problemă pentru bicarbonatul de sodiu. Acesta nu este doar un exfoliant natural foarte bun, ci scoate ca prin minune și petele de verdeață de pe mâini.

Bicarbonatul, insecticid natural

De asemenea, folosirea bicarbonatului ca insecticid este foarte eficientă și totodată 100% naturală. Trebuie doar să dizolvi două lingurițe de bicarbonat într-un litru de apă și să pulverizezi soluția pe frunzele afectate ale plantelor care prezintă pete mici negre. Dacă vei repeta această operațiune în fiecare săptămână, vei vedea și rezultatele incredibile ale bicarbonatului.

Folosirea bicarbonatului ca îngrășământ

Nu mulți știu, însă bicarbonatul poate fi utilizat și ca îngrășământ natural pentru florile din grădina ta. Dacă vrei ca acestea să înflorească mai repede și mai frumos, poți dizolva o lingură de bicarbonat într-un litru de apă și pulverizează-le în fiecare zi. O să fii plăcut surprins de cât de frumoase vor deveni acestea.

Cu bicarbonat scapi de mirosurile neplăcute din grădină

Pe lângă toate beneficiile bicarbonatului de sodiu prezentate mai sus, acesta poate elimina și mirosurile neplăcute din grădină. Pentru a face acest lucru, trebuie să adaugi în îngrășământ puțin bicarbonat. Vei simți diferența doar după câteva zile.

Bicarbonatul te scapă de buruienile nedorite

Da, ai citit bine! O altă utilizare eficientă a bicarbonatului poate fi cea de erbicid natural. În caz că nu mai vrei plante pe alei sau între crăpăturile pe unde apar de obicei buruienile nedorite, trebuie să presari bicarbonat în aceste locuri.

Bicarbonatul de sodiu poate face minuni în grădina ta
Bicarbonatul de sodiu poate face minuni în grădina ta

Poți menține pământul proaspăt

Știm cu toții cât de greu este să menții o grădină, care are nevoie să fie îngrijită în fiecare zi. Pământul joacă un rol foarte important în cultivarea și întreținerea plantelor. Așadar, pe lângă irigat, poți să presari bicarbonat de sodiu pentru a-l face mai fertil.

Folosirea bicarbonatului te scapă de melci

Precum și alți dăunători, melcii pot devin o problemă pentru grădina de care ai așa de multă grijă zilnic. Cu toate acestea, poți folosi bicarbonatul pentru ai alunga. Nu trebuie decât să presari puțin bicarbonat la colțurile grădinii și nu vei mai avea probleme.

Îndulcește roșiile din grădina ta

Fără doar și poate aceste legume sunt unele dintre cele mai preferate de toată lumea. Dacă ești unul dintre aceste persoane și îți plac roșiile de grădină dulci și gustoase, poți folosi bicarbonat de sodiu. Dacă presari puțin la rădăcina roșiilor, le vei reduce din aciditate iar acestea vor deveni mai suculente, mai cărnoase și mai dulci.