Home » Știri » Pensii 2022. Câți bani vor primi, de la 1 iulie, românii care au pensie până în 2000 de lei. Mesajul oficial

Pensii 2022. Câți bani vor primi, de la 1 iulie, românii care au pensie până în 2000 de lei. Mesajul oficial

Alexandru Cazacu / 01.06.2022, 09:50
Pensii 2022. Câți bani vor primi, de la 1 iulie, românii care au pensie până în 2000 de lei. Mesajul oficial

În urmă cu aproximativ 1 săptămână, ministrul Muncii a anunțat că ajutoarele pentru pensionarii care încasează până în 2.000 de lei vor ajunge odată cu pensia, începând cu 1 iulie 20222. Conform ministrului Marius Budăi, de noua măsură vor beneficia peste trei milioane de pensionari. Câți bani vor primi, de la 1 iulie, românii care au o pensie mai mică de 2.000 de lei, puteți afla în continuare.

Câți bani vor primi românii care au pensie până în 2.000 de lei

Pensionarii români care încasează lunar sub 2.000 de lei primesc un ajutor de la stat în valoare de 700 de lei. Potrivit ministrului Muncii, banii vor veni odată cu pensia, începând din data de 1 iulie 2022. Marius Budăi susține că un număr de aproximativ 3,2 milioane de pensionari vor beneficia de noua măsură.

„700 de lei pentru fiecare pensionar care are pensia sub 2.000 de lei, vor veni odată cu pensia fiecăruia. Va începe livrarea către populație a acestor sume exact în calendarul pe care știm că se livrează pensiile, începând cu data de 1 iulie”, a precizat Marius Budăi.

Cum a fost stabilit plafonul de 2.000 de lei

Prezent la Palatul Parlamentului, ministrul Muncii a fost întrebat cum a  fost stabilit plafonul de 2.000 de lei pentru încasarea ajutorului de 700 de lei. Budăi susține că, plafonul pentru primul pachet social era la începutul anului 1.600 de lei, sumă care reprezenta la acea vreme pensia medie în țara noastră. Ulterior, autoritățile au venit cu o analiză și au decis să implementeze al doilea pachet social, pentru a sprijini populația populația până la sfârșitul anului curent.

„La începutul anului, am avut un plafon de 1.600 de lei pentru primul pachet social, care a reprezentant atunci pensia medie în România. Am venit ulterior cu o analiză pe care am creat-o și din cauza evoluției prețurilor și din cauza a ceea ce s-a întâmplat, accentuându-se în unele locuri criza prețurilor din cauza războiului din Ucraina, am decis să implementăm al doilea pachet social, cu acele carduri și acele vouchere electronice pentru a sprijini populația până la sfârșit de an”, a mai spus ministrul Muncii.

Câți bani vor primi de la 1 iulie românii care au pensie până în 2000 de lei
Câți bani vor primi de la 1 iulie românii care au pensie până în 2000 de lei

Când și cum vor primi românii voucherele de 50 de euro

Cu privire la voucherele în valoare de 50 de euro la două luni, Marius Budăi a precizată că, românii vor primi cardurile pe care vor intra acești bani, atunci când vor fi loturi gata imprimate. Cardurile vor fi livrate prin Poșta Română, iar livrarea ar putea începe chiar de la debutul lunii iunie, spune ministrul.

„Nu așteptăm ca furnizorii de carduri să tipărească și să imprime toate cardurile. Pe măsură ce avem loturi de carduri gata imprimate, prin Poșta Română le vom livra, de la începutul lunii iunie, către populație. Putem lua și situația ipotetică în care, dacă până la sfârșitul lunii iunie vor fi persoane care nu vor primi carduri și le vor primi pe 1 sau pe 2 iulie, asta nu înseamnă că suma aferentă lunii iunie va fi pierdută”, a declarat Marius Budăi, potrivit Digi24.

După cum a explicat oficialul, în cazul în care cardul se primește pe 1 sau 2 iulie, în zilele imediat următoare acesta va fi alimentat cu suma aferentă lunii iunie.