Home » Știri » Președintele care a practicat spiritismul la Casa Albă. Ce a apărut în paginile ziarului de la acea vreme

Președintele care a practicat spiritismul la Casa Albă. Ce a apărut în paginile ziarului de la acea vreme

Violeta Badea / 28.01.2021, 16:35
Președintele care a practicat spiritismul la Casa Albă. Ce a apărut în paginile ziarului de la acea vreme

Președintele care a practicat spiritismul la Casa Albă. Ce a apărut în paginile ziarului de la acea vreme. Spiritualismul este o mișcare religioasă care se bazează pe credința că spiritele morților  există și au posibilitatea de a comunica cu cei vii. Te-ai fi gândit vreodată că acesta a fost practicat chiar la Casa Albă? Ei bine, există numeroase dovezi că un președinte avea aceste credinție. În acest articol vom vedea despre cine este vorba și cum a ajuns să capete această credință.

Președintele care a practicat spiritismul la Casa Albă

Abraham Lincoln si Mary Todd au practicat spiritualismul la Casa Alba
Abraham Lincoln si Mary Todd au practicat spiritualismul la Casa Alba

În anul 1862, președintele Abraham Lincoln a decis să practice spiritualismul, așa cum făcea și soția sa, care încerca să ia legătura cu cei trecuți în neființă. Cum a ajuns să facă un președinte asemenea lucru? Unii istorici au încercat să caute o concluzie și s-au oprit la ideea că vremurile tulburi de la acea vreme sunt principalele cauze. Vorbim de Războiul Civil American care se afla în plină desfășurare, iar totul era departe de a se încheia.

Abraham Lincoln era plin de griji și întrebări, dar nu găsea nicăieri răspunsurile. Astfel, a decis să urmeze această cale pe care Mary Todd Lincoln se afla demult. De asemenea, spiritualismul s-a dezvoltat și a atins apogeul mondial al numărului de membri din anii 1840 până în 1920, în special în țările vorbitoare de limbă engleză . Până în anul 1897, se spunea că spiritualismul avea mai mult de opt milioane de adepți în Statele Unite și Europa, în mare parte se trăgeau din clasele mijlocii și superioare.

Femeile erau predispuse să se apuce de spiritualism, iar acestea credeau cu tărie că în acest fel pot lua legătura cu cei decedați. Mary Todd a început să practice spiritualismul după moartea celui de-al doilea fiu al familiei Lincoln, Willie. Aceasta a fost foarte afectată de decesul băiatului și o lună de zile a zăcut în pat. Practic spiritualismul a devenit singura speranță de a mai vorbi cu fiul său drag.

Ce a apărut în paginile ziarului de la acea vreme

Spiritualism la Casa Alba
Spiritualism la Casa Alba

La fel ca și soția sa, Abraham Lincoln a devenit un adevărat practicant al spiritualismului. Se spune că în luna aprilie, a anului 1863, președintele a organizat o ședință de spiritism la Casa Albă. La acest ritual au participat  Mary Todd, doi membri ai cabinetului prezidențial, mediumul Charles Shockle și reporterul Boston Gazette, Prior Melton.

Abraham Lincoln ar fi invocat spiritele și le-ar fi cerut să-l ajute în chestiunile politice care îl frământau și nu-i dădeau pace. După acest episod șocant, Melton a făcut totul public în paginile ziarului la care lucra, iar informația a uimit toată planta. Bineînțeles, părerile au curs, la fel și contrele. Mulți spun că povestea nu a fost în totalitate adevărată.

Cu toate acestea, Casa Albă nu a negat niciodată că ritualul a avut loc. Sunt unele păreri care cred că înformația a fost distribuită intenționat la cererea lui Lincoln pentru a arăta lumii partea sa umană. Dacă pentru președinte e posibil să fi fost doar un joc și lucrurile nu sunt clare, neavând dovezi. Mary Todd e o certitudine. Femeia a continuat să creadă în spiritualism.