Home » Știri » Scrisoare de la Donald Trump pentru Joe Biden. Ce i-a scris, înainte de a pleca de la Casa Albă

Scrisoare de la Donald Trump pentru Joe Biden. Ce i-a scris, înainte de a pleca de la Casa Albă

Violeta Badea / 21.01.2021, 17:25
Scrisoare de la Donald Trump pentru Joe Biden. Ce i-a scris, înainte de a pleca de la Casa Albă

Scrisoare de la Donald Trump pentru Joe Biden. Ce i-a scris, înainte de a pleca de la Casa Albă. Fostul președinte american Donald Trump i-a lăsat o scrisoare, miercuri, succesorului său Joe Biden. Acest lucru s-a întâmplat chiar înainte de a părăsi Casa Albă. Scrisoarea reprezintă, de fapt, o tradiție pe care au avut-o și foștii președinți ai Statelor Unite ale Americii (SUA). Ce a vrut să-i transmită acesta actualului președinte?

Scrisoare de la Donald Trump pentru Joe Biden

Joe Biden, noul președinte al Statelor Unite ale Americii, a declarat că a găsit o scrisoare „foarte generoasă” de la fostul președinte, Donald Trump. Ajuns în Biroul Oval, Joe Biden a fost plăcut surprins să găsească acest mesaj de la predecesorul său care a respectat o tradiție.

Acest lucru a fost confirmat și de purtătorul de cuvânt al executivului care a declarat că Trump a respectat lunga tradiție de scrisori impresionante ale foștilor președinți americani. Din păcate pentru curioși, Joe Biden a spus că nu va face cunoscut conținutul scrisorii. Tradiția spune că acestea ar trebui să rămână secrete, dar în cele din urmă sunt aduse la cunoștință publicului.

Cu toții știm că Trump nu și-a acceptat înfrângerea mai bine de două luni. A contestat cu vehemență rezultatele alegerilor și nu l-a felicitat niciodată pe Joe Biden. Mai mult decât atât, fostul președinte american a declanșat o serie de acțiuni în justiție prin care a acuzat „fraude electorale masive.”

Ce i-a scris Donald Trump lui Joe Biden inainte de a parasi Casa Alba
Ce i-a scris Donald Trump lui Joe Biden inainte de a parasi Casa Alba

Ce i-a scris, înainte de a pleca de la Casa Albă

Joe Biden a declarat că nu va face publică scrisoarea, din respect pentru Donald Trump. Cel puțin nu înainte de a se consulta cu el. Totuși au apărut câteva detalii legate de conținutul scrisorii și de mesajul lăsat de fostul președinte.

Un asistent de rang înalt al lui Donald Trump a descris scrisoarea ca fiind o „notă personală”, iar fostul preşedinte își dorește ca țara să aibă succes. De asemenea, îşi exprimă dorinţa ca noua administraţie să aibă grijă de ţară. Oficialul a declarat că scrisoarea către Biden a fost unul din multele puncte de pe agenda de marţi seara, ultima petrecută de Trump în Biroul Oval, scrie CNN, citat de agerpres.ro.

Câteva dezvăluiri despre scrisoarea misterioasă a făcut și secretara de presă a Casei Albe, Jen Psaki. Aceasta a refuzat să dea foarte multe detalii despre scrisoare, păstrând suspansul. Însă, le-a transmis reporterilor că din afirmațiile lui Biden a înţeles că „este o scrisoare privată, aşa cum v-a spus tuturor, este atât generoasă, cât şi elegantă şi intenţia de a nu o face publică unilateral îi reflectă personalitatea” noului preşedinte, a declarat aceasta.

Până să aflăm ce i-a transmis Donald Trump lui Joe Biden în această scrisoare misterioasă, ne amintim că, în urmă cu patru ani, Barack Obama i-a transmis lui Trump următorul mesaj „Nu suntem decât ocupanţi vremelnici ai acestui post”.