Home » Știri » Prețul unei călătorii cu metroul s-ar putea majora. Ce schimbări sunt anunțate, în 2021, la Metrorex

Prețul unei călătorii cu metroul s-ar putea majora. Ce schimbări sunt anunțate, în 2021, la Metrorex

Alexandru Cazacu / 05.03.2021, 16:11
Prețul unei călătorii cu metroul s-ar putea majora. Ce schimbări sunt anunțate, în 2021, la Metrorex

Se pare că prețul unei călătorii cu metroul ar putea suferi majorări în acest an. Ce spune ministrul transporturilor despre prețurile cartelelor de metrou. Ce schimbări s-ar putea face în 2021 la Metrorex.

Prețul unei călătorii cu metroul s-ar putea majora

Potrivit ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, scumpirea călătoriilor cu metroul ”este o opțiune”. Asta, în contextul în care nu a mai existat o majorare a prețului cartelelor în ultimii 5-6 ani, însă inflația a crescut. Cu toate acestea, ministrul susține că o astfel de decizie i-ar putea face pe locuitorii din Capitală să fie mai reticenți față de transportul în comun, mai ales acum în pandemie.

”Este o opțiune. Nu am avut această discuție. Aștept să se instaleze noua conducere. Dar de 5-6 ani nu a mai crescut tariful. Pe partea de venituri, se poate umbla și acolo, dacă facem comparație cu alte capitale din zonă.

Trebuie să avem un pic grijă, pentru că suntem și în pandemie și oamenii au o oarecare teamă de mijloacele de transport în comun, dar există o flexibilitate în momentul în care de 5 ani, numai dacă ne uităm la inflație, ar trebui măcar o ajustare în zona asta”, a spus Cătălin Drulă.

Călătoria cu metroul s-ar putea scumpi cu 20%

Potrivit ministrului Transporturilor, o creștere de 20% ar putea ajuta la bugetul celor de la Metrorex, aducând companiei venituri suplimentare de aproximativ 50 de milioane de lei anual.

”O creștere de 20% pe zona tarifară, în medie, că nu trebuie să crească la fel titlul de două călătorii cu abonamentul, se pot aduce undeva la 50 de milioane de lei în plus pe an, ceea ce ajută pe partea de venituri”, a adăugat ministrul la Digi24.

Lista cu prețurile cartelelor de metrou

Pentru a putea călători cu metroul toate persoanele trebuie să valideze cartelele de călătorie prin aparatele de validare și control. Mai jos puteți vedea care sunt tarifele la metroul din Capitală.

  • 2 călătorii – 5 lei
  • 10 călătorii – 20 de lei
  • abonamentul pentru o zi – 8 lei
  • abonamentul lunar cu un număr nelimitat de călătorii – 70 de lei
  • abonamentul lunar cu un număr nelimitat de călătorii (elevi și studenți) – 35 de lei
  • abonament pentru șapte zile cu un număr nelimitat de călătorii – 25 de lei.
Cartelele de s-ar putea scumpi
Cartelele de metrou s-ar putea scumpi

Demiteri la Metrorex

Ministrul Transporturilor a anunțat că a demis joi Consiliul de Administrație de la Metrorex. Potrivit ministrului Cătălin Drulă, au fost găsite o serie de nereguli în cadrul companiei, printre care și acordarea sporului de condiții dificile de lucru, care trebuia primit de cei care lucrează într-adevăr în condiții mai grele, era acordat și angajaților de la birou.

”Consiliul de Administrație pe care l-am demis astăzi, a delegat mai departe unei comisii de negociere formată din 15 oameni, din care 10 sunt membri ai sindicatului, a cam negociat sindicatul cu sine.

Sporul de metrou, care ar trebui primit de cei care cu adevărat lucrează în condiții mai grele, este primit nediscriminatoriu și de cei care stau în birou, primesc spor de condiții dificile”, a spus Cătălin Drulă, potrivit mediafax.ro.