Home » Știri » Rețetă de pulpe la cuptor cu cartofi dulci. Ingredientele care transformă banala carne de pui într-un preparat deosebit

Rețetă de pulpe la cuptor cu cartofi dulci. Ingredientele care transformă banala carne de pui într-un preparat deosebit

Violeta Badea / 18.02.2021, 13:34
Rețetă de pulpe la cuptor cu cartofi dulci. Ingredientele care transformă banala carne de pui într-un preparat deosebit

Rețetă de pulpe la cuptor cu cartofi dulci. Ingredientele care transformă banala carne de pui într-un preparat deosebit. Rețeta de pulpe la cuptor cu cartofi dulci se numără printre preferatele românilor și este ideală pentru gospodine atunci când nu mai stiu ce să gătească. În acest articol vă vom prezenta pas cu pas cum se prepară și ce ingrediente trebuie să adăugați pentru a ieși delicioasă.

Rețetă de pulpe la cuptor cu cartofi dulci

Majoritatea gospodinelor aleg această rețetă atunci când vor să-ți surprindă familia sau musafirii. Este un preparat delicios care se gătește rapid. De asemenea, pulpele emană un miros deosebit, iar gustul este fermecător. Toate acestea datorită condimentelor care au rolul de a face carnea cât mai aromată. Rezultatele sunt spectaculoase și veți vedea că pe parcurs va deveni un obicei să faceți acest preparat, deoarece o să-l aprecieze toți membrii familiei.

Rețeta nu necesită mult timp, nici efort și nu este necesar să folosiți ingrediente sau condimente sofisticate. Puteți combina acest preparat după gust și preferințe. Astfel, puteți face această rețetă de pulpe de pui cu cartofi la cuptor cu orice fel de legume doriți. Pentru pulpe vă recomandăm să folosiți anumite ierburi proaspete, deoarece dau o aromă deosebită oricărui preparat. Daca nu aveți prin casă sau nu găsiți, nu este nicio problemă, le puteți folosi pe cele uscate. Iată ce ingrediente am folosit noi:

Reteta de pulpe la cuptor cu cartofi dulci se numara printre preferatele romanilor
Reteta de pulpe la cuptor cu cartofi dulci se numara printre preferatele romanilor

Ingrediente:

  • două pulpe întregi cu os
  • două linguri de ulei de măsline
  • o portocală bio
  • doi căţei de usturoi
  • o linguriţă pudră de ceapă
  • o jumătate de linguriţă de rozmarin uscat
  • o jumătate din zeamă de lămâie
  • doi cartofi dulci
  • sare
  • piper
Pulpele se tin in marinata aproximativ o ora
Pulpele se tin in marinata aproximativ o ora

Mod de preparare

Pentru început se ia o tavă și ne apucăm să facem o marinată. Într-un recipient punem o lingură de ulei de măsline, zeamă de lămâie, rozmarinul uscat, pudra de ceapă şi căţeii de usturoi zdrobiţi. Amestecăm bine ingredientele până obținem compoziția dorită și aromată. Se ia fiecare pulpă de pui și se unge cu uleiul aromat pe ambele părți. Apoi, se așează pe tavă și se bagă la frigider timp de aproximativ o oră.

Între timp, cartofii dulci se curăță bine până îndepărtăm toată coaja. Apoi, îi tăiem în formă de cuburi și îi punem într-un vas. După care, cuburile de cartofi se stropesc cu restul de ulei de măsline şi se deasupra se presară puțină sare. Atenție! Cartofii trebuie să fie bine acopriți de condimente. Se ia o portocală și se spală foarte bine și se taie în bucață. Foarte important! Portocala nu se curăță de coajă, ci se păstreză pentru a da o aromă deosebită mâncării.

În final, se ia o tavă pe care așezăm pulpele de pui, cuburile de cartofi dulci și portocala. Între timp, preîncălzim cuptorul la o temperatură de circa  190-200 de grade. Apoi, tava se bagă la cuptor pentru o perioadă de circa 45 de minute. Preparatul se servește imediat și deasupra se presară puțină verdeață. Poftă bună!