Home » Știri » Știri externe » Averea lui Putin. Salariul este modest pe lângă averea lui fabuloasă. Din ce face, de fapt, banii

Averea lui Putin. Salariul este modest pe lângă averea lui fabuloasă. Din ce face, de fapt, banii

Violeta Badea / 25.06.2021, 14:28
Averea lui Putin. Salariul este modest pe lângă averea lui fabuloasă. Din ce face, de fapt, banii

Vladimir Putin a intrat în politică de mai bine de 30 de ani și a avut o ascensiune spectaculoasă. Acesta a devenit pentru prima dată președintele Rusiei pe data de 31 decembrie 1999, iar recent a semnat o lege care îi permite să candideze pentru încă două mandate prezidențiale, ceea ce înseamnă că ar putea să  rămână la Kremlin până în anul 2036. Astfel, Putin este, fără dar și poate, unul dintre cei mai puternici oameni din lume. Deși are un salariu modest, președintele Rusiei are o avere fabuloasă. Iată din ce face, de fap, banii.

Averea lui Putin. Salariul este modest pe lângă averea lui fabuloasă

De-a lungul timpului, mulți au încercat să afle ce avere are preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, dar totul a rămas doar un mister. Documentele spun că acesta ar fi strâns o sumă modestă, însă politicianul rus își construiește un adevărat imperiu, conform spuselor oponentului Aleksei Navalnîi. Mai exact, Vladimir Putin apare în acte cu un salariu de doar 187.000 de dolari, în timp ce averea netă ar fi de 70 de miliarde de dolari.

În anul 2017, politicianul a obținut nu mai puțin de 200 de miliarde de dolari din surse necurate, potrivit fostului şef de la Hermitage Capital Management, Bill Browder. Doi ani mai târziu, Putin și-a mărit salariul cu 4,3%, în linie cu inflaţia, la echivalentul a 11.500 de dolari pe lună. Politicianul rus este destul de discret atunci când vine vorba despre viața sa personală. De fiecare dată când a fost întrebat despre averea sa, acesta a negat sumele fabuloase și a declarat că salariul este principala sa sursă de venit.

Palatul lui Vladimir Putin
Palatul secret al lui Putin este de două ori mai mare decat Palatul Buckingham si ar fi costat in jur de 300 milioane de dolari

Din ce face, de fapt, banii

Oligarhul Arkadi Rotenberg a dezvăluit că Putin își construiește un palat luxos, iar construcția se ridică la aproximativ 1,4 miliarde de dolari și întrebarea care stă pe buzele tuturor este cum de și-a permis o astfel de investiție. Dacă ne uităm în declarația sa de avere din anul 2018, președintele Rusiei deţine un apartament de 74 de metri pătraţi în St. Petersburg, două autovehicule din era sovietică şi o camionetă de teren. În plus, acesta se bucură de salariu și de o pensie militară, dobânzi din economii şi profit din investiţii.

Oligarhul Arkadi Rotenberg nu este singurul care a oferit detalii legate de averea fabuloasă a lui Vladimir Putin. Sergei Pugachev, fostul bancher al politicanului, care trăieşte acum în exil în Franţa, a dezvăluit că este aproape imposibil să se verifice averea președintelui rus.

„Tot ceea ce aparţine Rusiei el consideră a fi al lui. Totul, adică Gazprom, Rosneft, companii private. Orice tentativă de-a calcula averea lui nu va avea succes. Este cel mai bogat om de pe pământ atât timp cât se află încă la putere. Punct!”, a declarat Pugachev,în urmă cu ceva timp.

Nici cei de la Forbes nu au reușit să afle o sumă exactă în ceea ce priveşte averea lui Vladimir Putin,dar au spus că au reuşit să afle ce bani au aliaţii președintelui rus.