Home » Știri » Știri externe » Cine este românca ucisă de rechin în Egipt. Îi plăcea să călătorească și să facă sporturi nautice

Cine este românca ucisă de rechin în Egipt. Îi plăcea să călătorească și să facă sporturi nautice

Manolică Anca / 04.07.2022, 15:58
Cine este românca ucisă de rechin în Egipt. Îi plăcea să călătorească și să facă sporturi nautice

Caz cutremurător în Egipt. O româncă de 40 de ani, aflată în vacanță într-o stațiune celebră de pe litoralul de la Marea Roșie, a sfârșit în cel mai șocant mod posibil, ucisă de un rechin. Fusese dată dispărută și, timp de două zile, nimeni nu a știut ce s-a petrecut cu ea. Trupul ei a fost găsit la câteva ore după ce o altă turistă a fost atacată în zonă. Cine este românca ucisă de rechin în Egipt.

Roxana Donisan, românca ce a sfârșit ucisă de rechin în Egipt

Final de săptămână trist pentru familiile a două turiste care se aflau în vacanță într-o celebră stațiune din Egipt. Două femei au fost ucise de rechini lângă plajele de pe litoralul de la Marea Roșie, la sud de orașul Hurghada. Cea de-a doua victimă este o turistă româncă ce fusese dată dispărută de două zile.

Se numea Roxana Donisan, avea 40 de ani, și lucra la Administratia Județeana a Finantelor Publice Suceava. Venise în vacanță în Egipt, pasionată fiind de călătorii și sporturi nautice. De altfel, pe pagina sa de Facebook avea mai multe fotografii din vacanţă în care apare în timp ce practica snorkeling.

Pasiunea aceasta a fost și cea care i-a adus, din păcate, sfârșitul. Unul mult prea dur. Stațiunea este renumită pentru recifele de corali, fiind frecventată de foarte mulți turiști.

Două atacuri de rechini, două victime sigure

Cei de la Reuters au scris că trupul desfigurat al turistei românce în vârstă de 40 de ani a fost descoperit la două zile de la raportarea dispariției și la câteva ore după un alt atac în care a murit o austriacă de 68 de ani. Ambele tragedii au avut loc la o distanță de 600 de metri una de cealaltă, în apele coastei Sahl Hasheesh, în apropiere de hotelul Tropitel.

„Rămăşiţele ei au fost puse într-un sac. Erau şase poliţişti acolo, nu ne-au lăsat să filmăm”, a povestit un martor, potrivit The Sun.

Roxana Donisan, românca ucisă de rechin în Egipt
Roxana Donisan, românca ucisă de rechin în Egipt

În cazul victimei austriece, totul s-a petrecut sub privirile îngrozite și, totodată, neputincioase ale turiștilor aflați în apropiere. Deși era grav rănită, pentru că își pierduse o mână și un picior, ea a reușit să ajungă la țărm unde a fost preluată de o ambulanță. Din păcate, pierduse prea mult sânge, iar trupul său nu a mai putut lupta.

Ce spun martorii care au asistat la scena terifiantă

O femeie care se afla acolo atunci când a avut loc tragedia, a povestit cum a încercat, disperată, să anunțe salvamarii că un rechin se tot plimba prin zonă.

„Salvamarul a râs de mine după ce l-am anunțat ce am văzut, trecând foarte aproape pe lângă mine, în apă. Înaintea noastră, trei persoane l-au avertizat că este un rechin în apă, dar nu făcea nimic.

Văzând că înotam cu prietena mea cât de repede puteam spre pod, a sărit după mine și l-am avertizat imediat ce am văzut. Mi-a zis să mă calmez, așa ceva nu se poate, precis că am văzut un delfin și râdea chiar și după ce m-a scos.”, a povestit aceasta.

Oficiali egipteni au anunțat că s-a format un comitet pentru a examina circumstanțele atacurilor și eventualele motive științifice aflate în spatele acestora. Totodată, a fost emis un ordin de suspendare a tuturor activităților pe plajele din zona atacurilor.