Home » Știri » Știri externe » Cine este șoferul român care a murit carbonizat în cabina camionului. Accidentul teribil s-a petrecut în Italia

Cine este șoferul român care a murit carbonizat în cabina camionului. Accidentul teribil s-a petrecut în Italia

Alexandru Cazacu / 03.08.2022, 12:51
Cine este șoferul român care a murit carbonizat în cabina camionului. Accidentul teribil s-a petrecut în Italia

Luni, pe șoseaua de centură din Stupinigi di Nichelino (Piemonte) a avut loc un accident grav. Un camion s-a răsturnat și a fost cuprins de flăcări. Din nefericire, șoferul de origine română a murit carbonizat în cabina autovehiculului de mare tonaj. Cine este șoferul român și cum s-a petrecut teribilul accident, puteți afla în continuare.

Un șofer român a murit carbonizat în cabina camionului care s-a răsturnat pe o șosea din Italia

Accidentul, care s-a soldat cu moartea șoferului român, a avut loc în seara zilei de 1 august 2022. Tragedia s-a petrecut, după cum spuneam, pe șoseaua de centură din Stupinigi di Nichelino (Piemonte), pe direcția nord Milano-Aosta, scriu jurnaliștii de la Torino Today.

Șoferul, Florian Stănciuț (un român în vârstă de 48 de ani) conducea un camion frigorific încărcat cu produse alimentare. La un moment dat, camionul a părăsit direcția de mers și s-a izbit de zidul de protecție dintre benzile de circulație, apoi s-a răsturnat și a luat foc. Din nefericire, românul a murit carbonizat în cabina camionului.

Conform presei italiene, flăcările, care puteau fi văzute și de departe, au fost stinse de pompierii Torino Lingotto și Torino Centrale. De asemenea, la locul cumplitului accident au fost prezentă și poliția rutieră din Torino-Settimo și auxiliarele Ativa. Oamenii legii italieni au fost nevoiți să închidă tronsonul de șosea pe ambele sensuri de mers.

Cine este șoferul român care a murit carbonizat în cabina camionului
Cine este șoferul român care a murit carbonizat în cabina camionului

Două surori au murit lovite de un tren, în Italia

Duminică, o altă tragedie a avut loc în provincia Bologna, Italia. Două surori a căror mamă este româncă au decedat, după ce au fost lovite de un tren. Accidentul inexplicabil s-a petrecut pe data de 31 iulie, la primele ore.

Potrivit La Repubblica, Alessia și Giulia Pisano locuiau împreună cu tatăl lor în Madona de Castelano. Se pare că, la finele anului trecut, mama tinerelor a plecat în România, însă nu s-a mai întors. Conform sursei citate, în seara zilei de sâmbătă, fele au ieșit în oraș cu permisiunea tatălui lor. Din nefericire, în dimineața următoare ele au fost lovite și ucise de un tren în gara din Riccione.

Ancheta este în desfășurare

Deocamdată, oamenii legii nu au afla cum s-a petrecut accidentul, însă o anchetă este în plină desfășurare. După cum susține mecanicul locomotivei, în ultima clipă a văzut o fată care a sărit pe șine în fața trenului, unde o altă fată stătea întinsă.

Așadar, ținând cont de mărturia mecanicului de locomotivă, anchetatorii nu exclud faptul că fata care a sărit în fața trenului ar fi vrut, de fapt, să își salveze sora căzută pe șine în împrejurări necunoscute deocamdată.

Acasă, atât familia, cât și întreaga comunitate este în stare de șoc, în urma tragicului eveniment. Fiind contactată de jurnaliștii italieni, Ștefania, sora mai mare a celor două fete, provenită dintr-o relația anterioară a mamei lor, a spus prin interfon următoarele: „Deocamdată nu putem să vorbim, este un moment tragic, suntem aici și ne gândim la ele”.