Home » Știri » Știri externe » Divorțul soților Gates. Ce prevede acordul de despărțire dintre Bill și Melinda

Divorțul soților Gates. Ce prevede acordul de despărțire dintre Bill și Melinda

Manolică Anca / 03.08.2021, 15:42

Este oficial, divorțul soților Gates s-a pronunțat. După 27 de ani de căsătorie și trei luni de la anunțarea despărțirii, cei doi au devenit oficial oameni liberi. Ce prevede acordul de despărțire dintre Bill și Melinda.

Divorțul soților Gates

Bill şi Melinda Gates sunt oficial divorţaţi, la trei luni după ce şi-au anunţat despărţirea. Divorțul soților Gates, co-fondatorii uneia dintre cele mai mari fundații caritabile private, a fost finalizat luni, 2 august 2021, după ce un judecător a semnat actele de divorț.

Cofondatorul Microsoft Bill Gates și Melinda French Gates au divorțat după 27 de ani de căsătorie, spunând că nu mai pot „crește împreună”. Cei doi s-au căsătorit în ianuarie 1994 şi au împreună trei copii, de 25, 22 şi 18 ani: Jennifer, Rory şi Phoebe. Un dosar depus la Curtea Superioară King County din Washington a făcut oficială despărțirea, la trei luni după ce cuplul făcea anunțul anului.

„Nu mai credem că putem crește împreună în relația de cuplu în următoarea fază a vieților noastre. Cerem spațiu și intimitate pentru familia noastră în timp ce începem această nouă viață”, se arăta în comunicat.

Melinda și Bill Gates, alături de copiii lor
Melinda și Bill Gates, alături de copiii lor

Ce prevede acordul de despărțire dintre Bill și Melinda

Potrivit deciziei judecătoreşti, soții au semnat un „contract de separare” care nu a fost depus odată cu celelalte acte ale procesului de divorţ. Acest document stabileşte modul în care cuplul va împărți bunurile, datoriile şi cheltuielile de judecată. Se pare că niciuna dintre părți nu va plăti nimic celeilalte.

Mai mult, cei doi vor continua să conducă împreună fundaţia ale cărei baze au pus-o în anul 2000 și care a devenit una dintre cele mai puternice şi influente forţe în sănătatea publică globală. Însă, cu posibilitatea ca Melinda să demisioneze după doi ani, în cazul în care apar neînţelegeri. De asemenea, în actele de divorț depuse de aceasta la începutul lunii mai, ea solicita păstrarea numelui Gates. Toate celelalte stipulări nu pot fi făcute publice la momentul actual.

Bill Gates a fost mulți ani la rând cel mai bogat om din lume, și chiar și acum continuă să domine clasamentul, de pe poziții secundare. Averea sa ridică la o sumă impresionantă, care îl situează pe poziția a patra în topul celor mai bogați oameni ai lumii, potrivit Indexului Miliardarilor realizat de Bloomberg. Vorbim despre o avere netă estimată la 151 de miliarde de dolari.

Încă nu s-a menţionat felul în care foştii soţi îşi vor împărţi averea, dar e posibil ca femeia să plece din mariaj cu 50% din averea miliardarului.

Au păstrat o atitudine discretă

Din momentul în care au anunțat că intenționează să divorțeze, opinia publică a speculat diverse scenarii cu privire la motivul real al rupturii dintre cei doi, printre care și escapadele amoroase ale soțului. Însă, atât Bill, cât și Melinda au păstrat o atitudine discretă și nu au dorit să dezbată problemele de cuplu în spațiul public.

The Wall Street Journal a scris că Melinda ar fi căutat avocați pentru procesul de divorț încă din 2019. Aceeași publicație spune că femeia ar fi fost era deranjată de legăturile partenerului ei cu pedofilul Jeffrey Epstein, iar acesta ar fi unul dintre principalele motive pentru care a decis să se separe oficial de Bill.