Home » Știri » Știri externe » Iubita lui Putin, sancționată. Se află pe lista cetățenilor ruși, care au primit restricții. Ce măsuri s-au luat

Iubita lui Putin, sancționată. Se află pe lista cetățenilor ruși, care au primit restricții. Ce măsuri s-au luat

Manolică Anca / 01.07.2022, 13:05
Iubita lui Putin, sancționată. Se află pe lista cetățenilor ruși, care au primit restricții. Ce măsuri s-au luat

Sunt mai bine de patru luni de când Rusia a invadat Ucraina, pornind un război care a dus la pierderea de zeci de mii de vieți. Și nu doar pe front se duce un război, ci pe toate planurile. Au curs zeci de sancțiuni din partea Occidentului asupra Rusiei, asupra lui Putin și a apropiaților acestora. Desigur, nici gimnasta Alina Kabaeva, nu a scăpat, cea despre care se spune că este iubita lui Vladimir Putin.

Cum este sancționată iubita lui Putin

La începutul lunii iunie, UE a impus un nou set de sancțiuni împotriva rușilor. Pe listă a fost inclusă și Alina Kabaeva, o fostă gimnastă olimpică despre care se spune că ar avea o relație cu președintele rus Vladimir Putin. Așadar, aceasta nu mai poate călători în Uniunea Europeană, iar toate bunurile pe care le are în blocul comunitar i-au fost înghețate.

„Alina Kabaeva este președinta Consiliului de Administrație al National Media Group (NMG), un holding care deține participații importante în aproape toate marile media federale rusești care reproduc propaganda guvernului rus.

Prin urmare, ea este responsabilă pentru susținerea acțiunilor și politicilor care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, precum și stabilitatea și securitatea în Ucraina.

În plus, ea este asociată cu o persoană înscrisă pe listă care este responsabilă și susține în mod activ acțiuni care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, precum și stabilitatea și securitatea în Ucraina.”, se arăta în textul oficial al UE.

Kabaeva a fost deja sancționată și de către Canada și Marea Britanie.

Vladimir Putin și Alina Kabaeva
Vladimir Putin și Alina Kabaeva

Australia impune și ea noi sancțiuni

Guvernul australian a adăugat vineri, 1 iulie, pe lista de sancțiuni încă 16 cetățeni ruși, printre care iubita lui Putin, Alina Kabaeva, fostă gimnastă olimpică, care deține funcția de șefă a consiliului de administrație al celei mai mari companii media private din Rusia, National Media Group.

Pe lângă ea, au mai căzut sub incidența sancțiunilor:

  • un prieten apropiat al lui Putin, unul dintre portofelele din anturajul său, Alexander Plekhov
  • fiul unuia dintre prietenii apropiați ai lui Putin, Iuri Șamalov
  • președintele consiliului de administrație al Băncii Rusiei, Mihail Klishin
  • directorul general al Rosgeology, Serghei Gorkov
  • dezvoltatorul God Nisanov
  • ministrul construcțiilor Irek Faizullin
  • ministrul transporturilor Vitaly Savelyev
  • ministrul industriei agrare Dmitri Patrușev
  • ombudsman pentru copii Maria Lvova-Belova
  • oligarhii Igor Kesaev și Grigori Berezkin
  • președintele concernului RTI Systems, Evgheni Novîțki

SUA a blocat peste un miliard de la oligarhul rus Kerimov

Şi America a luat măsuri măsuri împotriva apropiaţilor lui Putin. SUA a blocat peste un miliard de dolari de la oligarhul rus Suleiman Kerimov. Departamentul de Trezorerie a susținut că afaceristul gestionează în secret Heritage Trust, trimițând bani către Statele Unite prin intermediul companiilor fictive şi fundaţiilor din Europa.

Anunțul a venit la câteva săptămâni după ce Fiji a livrat Statelor Unite un yacht de lux care aparţinea lui Kerimov. Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a subliniat că Washingtonul va continua să folosească „o gamă completă de instrumente, pentru a-i contracara pe cei care încearcă să eludeze sancţiunile şi să ascundă câştigurile ilicite”.