Home » Când, unde, cum » Cum arată și cu ce se ocupă Alina Kabaeva, femeia despre care se spune că ar fi iubita lui Putin. FOTO

Cum arată și cu ce se ocupă Alina Kabaeva, femeia despre care se spune că ar fi iubita lui Putin. FOTO

Manolică Anca / 17.03.2022, 10:21

Vladimir Putin se află acum, mai mult ca niciodată, pe primele pagini ale presei mondiale. De când liderul rus a ordonat invazia Ucrainei pe 24 februarie, au ieșit la iveală unele informații despre viața sa personală, de obicei strict secretă. Iată cine este Alina Kabaeva, presupusa iubită de mult timp a lui Vladimir Putin. Unde se află ea acum.

Totul despre Alina Kabaeva, cea despre care se spune că ar fi iubita lui Putin

Putin a fost mereu legat de Alina Kabaeva, dar, cu toate acestea, președintele rus nu a confirmat niciodată această relație, iar atunci când a fost întrebat a răspuns pur și simplu că „totul este în ordine”. Alina Kabaeva este o politiciană rusă în vârstă de 38 de ani și gimnastă olimpică de ritmică retrasă din activitate.

Născută în 1983, Kabaeva și-a început cariera în acest sport la numai trei ani, iar la 15 ani a câștigat Campionatele Europene din Portugalia. Ea a fost, la acea vreme, cea mai tânără membră a echipei ruse. A devenit din nou campioană europeană în 1999, înainte de a câștiga titlul mondial la Osaka. Kabaeva este una dintre cele mai decorate gimnaste la această categorie, cu două medalii olimpice, 14 medalii la Campionatele Mondiale și 21 de medalii la Campionatele Europene.

Ea și colega sa rusă Irina Chashchina, gimnastă ritmică, au fost condamnate pentru dopaj în 2001, lucru care a dus la descalificarea din orice competiție timp de doi ani. Astfel, din august 2001 până în august 2002, ele nu au putut concura. În anul 2004 ea și-a anunțat retragerea, dar a revenit pentru câțiva ani înainte de a se retrage propriu-zis în 2007.

Alina Kabaeva este fostă gimnastă de performanță
Alina Kabaeva este fostă gimnastă de performanță

Acest lucru a însemnat că, din august 2001 până în august 2002, ele nu au putut concura. Cel de-al doilea an de descalificare le-a permis să participe la turnee oficiale, dar numai sub supraveghere strictă.

A purtat flacăra olimpică în deschiderea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Sochi din 2014

După ce s-a retras, Kabaeva a fost unul dintre cei șase atleți ruși care au purtat flacăra olimpică în timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Sochi din 2014. Un lucru extrem de controversat la acea vreme din cauza presupusei sale relații cu Putin.

Potrivit National World, Kabaeva este membră a Camerei Publice a Rusiei din 2005, iar din 2008 este președinta Consiliului Public al Grupului Național de Presă. Între 2007 și 2014, Kabaeva a fost membră a Parlamentului Rusiei, Duma de Stat, reprezentând partidul Rusia Unită.

În perioada în care a fost membră a Parlamentului, Kabaeva a votat o serie de legi controversate care au fost adoptate în 2012 și 2013. Printre acestea se numără proiectul de lege Anti-Magnitsky, care a interzis adopția internațională a orfanilor ruși în SUA, și legea rusă privind propaganda homosexuală, care a făcut ca distribuirea de „propagandă a relațiilor sexuale netradiționale” în rândul minorilor să fie o infracțiune pedepsită.

Kabaeve a avut, de asemenea, o serie de încercări, inclusiv în modeling și o carieră eșuată de cântăreață.

Sunt Alina Kabaeva și Vladimir Putin într-o relație?

Zvonurile privind relația lor circulă de ani de zile, Kabaeva fiind supranumită „Prima amantă a Rusiei” și „Prima doamnă secretă”. Ea a negat în mod oficial că ar avea o relație cu Putin, însă speculațiile au continuat. În 2008, Moskovsky Korrespondent a relatat că Putin avea planuri de a divorța de soția sa și de a se căsători cu Kabaeva, însă afirmația a fost negată, iar ziarul a fost închis rapid.

În 2016, după ce divorțul lui Putin de prima soție a fost finalizat, Kabaeva a fost văzută în public purtând un inel pe degetul inelar, pe care a fost văzută purtându-l și în 2017. Cu toate acestea, ea a evitat în mod repetat întrebările despre inel.

Alina Kabaeva și Vladimir Putin
Alina Kabaeva și Vladimir Putin

Presupusa amantă a dispărut din ochii publicului în octombrie 2018, pe fondul zvonurilor privind nașterea gemenilor lor. Conform unor declarații pe surse pentru Page Six, aceasta s-ar ascunde în Elveția împreună cu cei patru copii mici ai lor.

Anul trecut, ea a apărut într-o declarație făcută prin intermediul Federației Ruse de Gimnastică, pentru care a urat noroc echipei feminine de gimnastică a Rusiei înainte de Jocurile Olimpice.