Home » Știri » Știri externe » Rusia-Ucraina 2022. Cine este femeia al cărei chip însângerat a devenit emblema războiului. Povestea din spatele imaginilor terifiante

Rusia-Ucraina 2022. Cine este femeia al cărei chip însângerat a devenit emblema războiului. Povestea din spatele imaginilor terifiante

Cojocaru Cristian / 01.03.2022, 14:08
Rusia-Ucraina 2022. Cine este femeia al cărei chip însângerat a devenit emblema războiului. Povestea din spatele imaginilor terifiante

O femeie ucraineană a cărei față însângerată a devenit imaginea războiului a fost forțată să se apere după ce Rusia a afirmat că este o actriță și că rănile ei sunt false. Anumite publicații din România afirmau la rândul lor că aceasta este o știre falsă și că poza cu femeia respectivă a apărut în presă în urma unei explozii din anul 2018. Află cine este femeia care a fost victimă războiului dintre Rusia și Ucraina în 2022.

Femeia care vorbește despre adevărata situație dintre Rusia și Ucraina

Olena Kurilo, în vârstă de 52 de ani, a fost pozată în afara casei ei incendiate într-o fotografie care a rezumat oroarea unui conflict în care se teme că mii de oameni au murit. Această învățătoare de grădiniță a fost apoi vizată de către ruși, acuzând-o că este doar o actriță și că rănile ei nu sunt adevărate. Cu toate acestea, femeia a dorit să transmită ceea ce se întâmplă cu adevărat.

„Sunt victima unei lovituri cu rachete. Sunt o persoană adevărată, nu sunt una falsă. Mulți nu cred realitatea a ceea ce se întâmplă. Ei cred că a fost pus în scenă din cauza unor rapoarte false. Dar pentru a dovedi că acesta este adevărul, te rog, uite, acestea sunt cicatrici adevărate, răni adevărate… Iată ce a mai rămas din ochiul meu… Nu pot să văd cu el. O mulțime de resturi mici mi-au lovit ochiul. Sper că vederea îmi va reveni și că totul va fi bine”, a spus aceasta.

Din cauza bombardamentelor puternice din regiunea ei, aceasta nu a putut merge la spital pentru a se trata. Olena a afirmat că își iubește țara foarte mul și, deși vorbește limba rusă, cunoaște foarte bine și limba ucraineană. Olena a afirmat că iubește Ucraina și nu dorește război, crime și moarte să fie pe pământ.

Fiica Olenei, Ekaterina, în vârstă de 27 de ani, a făcut, de asemenea, apel șa mass-media să nu mai răspândească falsuri despre mama ei, care și-a rănit grav ochii de la cioburi de sticlă, după ce o rachetă rusă a lovit blocul ei din Chuhuev, în regiunea Harkiv din Ucraina.

„Mulți oameni de pe rețelele de socializare îmi trimit mesaje personale cu diferite versiuni despre cine este mama mea. Există versiuni că ea este actriță, că videoclipul cu explozia este unul vechi de la Donbass în 2014”.

rusia ucraina 2022
Presa din Rusia o acuza pe femeie ca ranile ei ar fi false

Sângele era „suc de rodie”

A existat o afirmație falsă că imaginea feței ei însângerate ar fi fost de fapt de la o explozie de gaz în Rusia în 2018. I s-a spus că sângele care curgea de pe fața mamei ei era suc de rodie. Alții spun că ea a pozat separat cu o mitralieră ca parte a unui grup de luptă, ceea ce înseamnă că este o „naționalistă”. Fiica sa a afirmat că poate respinge toate aceste falsuri, având fotografii și videoclipuri din momentul exploziei.

Ea a implorat instituțiile de presă să nu difuzeze „informații false” despre mama sa rănită și să nu mai răspândească falsuri despre care se presupune că ar proveni din Rusia. Presa din Rusia a menționat-o pe Olena că a apărut pe prima pagină a publicațiilor din întreaga lume, însă câteva zile mai târziu, au apărut noi imagini cu „aceeași femeie” care poza cu o armă.

Se vehicula că ar fi un membru al unităților de apărare teritorială. RT a sugerat că există o „culoare nenaturală a sângelui și bandaje prea curate pentru rănile grave pe care se presupune că le-a primit femeia”. În unele rapoarte din Ucraina, Rusia a fost acuzată că a folosit filmări sau imagini vechi din 2014.

„După ce Putin și-a făcut declarația recunoscând LPR – Republica Populară Lugansk și RPD – Republica Populară Donețk, am urmărit cu atenție situația. Ne-am gândit că există încă ceva bun simț pentru a negocia. Nu ne-am gândit niciodată că va fi un război. Nu m-am gândit niciodată în viața mea că voi privi moartea în față și voi vedea război. Nu mi-aș putea imagina nici măcar în cele mai urâte coșmaruri”, a mai adăugat Olena.

Publicații din România au răspândit aceeași știre falsă potrivit căreia femeia ar fi fost victima unei explozii de gaze care ar fi avut loc în anul 2018.