Home » Știri » Știri externe » Voucher de 100 de euro în Franța. Pentru cine se acordă și în ce condiții

Voucher de 100 de euro în Franța. Pentru cine se acordă și în ce condiții

Manolică Anca / 01.07.2022, 14:54
Voucher de 100 de euro în Franța. Pentru cine se acordă și în ce condiții

Guvernul francez vine în ajutorul familiilor cu venituri reduse și oferă vouchere de 100 de euro drept sprijin. Este vorba despre aproximativ nouă milioane de gospodării care ar urma să beneficieze de acești bani. Iată ce condiții trebuie îndeplinite pentru a putea intra în posesia unui voucher de 100 de euro în Franța.

Voucher de 100 de euro pentru familiile cu venituri reduse și 50 de euro pentru copii, în Franța

Autoritățile din Franţei anunță un ajutor de urgenţă pentru alimente în valoare de 100 de euro pe gospodărie şi 50 de euro pe copil, informează Euractiv. Decizia de a sprijini familiile cu venituri reduse precede proiectul de lege care vizează puterea de cumpărare, îndelung promis de guvernul premierului Elisabeth Borne, și care urmează să fie prezentat Consiliului de Miniștri în data de 6 iulie.

Ministrul economiei Bruno Le Maire anunţase deja, în urmă cu ceva timp, că va introduce măsuri de limitare a creşterii chiriilor.

Și, potrivit unei scurgeri de informații din proiectul de text legislativ, ar mai urma să fie introduse și alte măsuri care să vină în sprijinul cetățenilor. Printre acestea, o creștere cu 4% a prestațiilor sociale, precum pensiile și ajutoarele familiale. Cu toate acestea, o astfel de majorare nu va putea face față inflației de 7% care este așteptată până în septembrie anul viitor.

Proiectul ar trebui să vină și în încurajarea IMM-urilor

Acest de lege ar trebui, de asemenea, să vină în încurajarea întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri) să ofere scheme de participare la profit, permițând lucrătorilor să primească un bonus atunci când compania înregistrează rezultate bune.

Într-un interviu pentru Euractiv, Eric Coquerel, deputat al alianței de stânga NUPES și candidatul la președinția Comisiei de finanțe, a transmis că va fi depus un proiect de lege de „urgență socială” alături de cel al guvernului.

Totodată, el a spus că acesta ar trebui să includă o majorare a salariului minim la 1.500 de euro și un sistem de venit garantat pentru elevii din școlile profesionale.

Partidul de extremă-dreapta Rassemblement National al lui Marine Le Pen cere, de asemenea, o reducere a TVA-ului la carburanți, după cum a spus pentru aceeași sursă citată France Jean-Philippe Tanguy, și el candidat la comisia de finanțe.

Problema modului de finanțare a unei astfel de facturi continuă să fie una importantă, mai ales că Franța a atins „nivelul de alertă” în ceea ce privește finanțele publice spune Le Maire. Acesta se așteaptă ca proiectul de lege privind „puterea de cumpărare” să producă cheltuieli suplimentare de 20-25 de miliarde de euro.

Și în România se dau vouchere sociale

Este vorba despre un ajutor social în valoare de 250 de lei care vine în sprijinul românilor. Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a anunțat că până la 1 iulie, peste 500.000 de persoane vor putea deja folosi banii europeni pentru achiziţionarea alimentelor sau meselor calde din reţeaua de peste 24.400 de magazine afiliate.