Home » Știri » Știri economice » 5 lucruri pe care e bine să le știi atunci când vrei să accesezi un credit ipotecar

5 lucruri pe care e bine să le știi atunci când vrei să accesezi un credit ipotecar

Cojocaru Cristian / 11.11.2021, 14:19
5 lucruri pe care e bine să le știi atunci când vrei să accesezi un credit ipotecar

Cu toții visăm la o casă, astfel că unii dintre noi suntem puși în fața accesării unui credit ipotecar. Totuși, înainte de a face acest lucru este necesar să știi câteva lucruri înainte să accesezi un credit.

Lucurile pe care trebuie să le iei în considerare înainte să accesezi un credit ipotecar

Casa mult visată este aproape însă poate nu ai toți banii de care ai nevoie pentru a-ți cumpăra locuința. Astfel, te orientezi către un credit ipotecar însă, recomandat este ca, înainte de a demara procedurile este bine să te gândești la fiecare detaliu în parte pentru că alegerea trebuie făcută cu atenție.

Astfel, sunt câteva criterii principale pe care trebuie să le iei în considerare în momentul în care accesezi un credit ipotecar și totodată pentru a-l obține mai rapid. Astfel, în cazul în care nu ai mai făcut acest lucru, află că fără o documentare bine făcută și fără ajutorul unui broker, șansele de a nu conștientiza absolut toate aspectele pe care ar trebui să lei iei în considerare pentru nevoile tale sunt foarte mari.

”Există câteva zeci, dacă nu sute, de credite pe care le putem lua pentru a cumpăra un imobil, un teren, pentru a extinde sau pentru a renova o locuință. Le alegem clar în funcție de situația pe care fiecare dintre noi o avem atunci când accesăm creditul respectiv. Nu există un panaceu, un credit ipotecar ce se aplică tuturor oamenilor, în orice moment al vieții lor”, spune Anca Bidian, CEO KIWI Finance.

Primul lucru pe care trebuie să îl iei în considerare atunci când aplici pentru un credit ipotecar este reprezentat de dobândă. Astfel că indiferent dacă această este fixă, variabilă sau mixtă, simpla raportare doar la acest aspect al creditului te poate aduce într-un loc în care nu te așteptai.

”Ar fi simplu să ne ducem toți după cea mai mică dobândă. În primul rând, e bine de știut că cea mai mică dobândă nu-mi asigură suma cea mai mare. S-ar putea ca eu să am nevoie de o anumită sumă pentru casa pe care mi-o doresc și să constat că nu pot să iau de la banca cu dobânda cea mai mică”, a adăugat Anca Bidian.

accesezi credit
Inainte de a accesa un credit ipotecar afla ce implica tot acest proces

Aspecte importante pe care nu trebuie să le omiți

Cel de-al doilea lucru pe care trebuie să îl ai în vedere constă în modul de rambursare al creditului. Astfel, analiza acestui aspect foarte important ți-ar putea aduce beneficii de-a lungul timpului.

”Rate descrescătoare sau egale? Aici e important ce am în plan pentru viitorul apropiat sau mediu, poate vreau să rambursez în avans niște sume. Poate aștept o moștenire, poate vreau să vând o altă casă sau aștept un bonus de la angajator cu care îmi achit în avans o sumă din credit și îmi mai relaxez ratele. E foarte important ce fel de rate am când iau decizia de a achita în avans sau nu” recomandă CEO KIWI Finance.

Nu uita și de faptul că anumite bănci îți pot oferi diferite beneficii în cazul în care salariul tău este încasat acolo, astfel că ar reprezenta un avantaj pentru tine. Cu privire la durata procesului de acordate, acest element te poate ajuta să obții creditul mai repede și astfel să beneficiezi de noua ta locuință. Până acolo însă în acest proces te-ar putea ajuta un broker cu experiență, potrivit wall-street.ro.