Home » Știri » Știri economice » Locul din România unde casele se vând cu 250 de euro. Cine poate beneficia de ofertă

Locul din România unde casele se vând cu 250 de euro. Cine poate beneficia de ofertă

Cojocaru Cristian / 12.01.2022, 17:28
Locul din România unde casele se vând cu 250 de euro. Cine poate beneficia de ofertă

Iubitorii de drumeții și trasee turistice montane, pasionații de off-road sau cei care, pur și simplu, își doresc o casă de vacanță în inima naturii au posibilitatea de a-și achiziționa o astfel de locuință la un preț extrem de mic. Descoperă care este locul din România unde casele se vând cu numai 250 de euro.

Case vândute la preț de chilipir

Autoritățile din satul Rotunda, localitate care face parte din comuna Gura Văii, județul Bacău, doresc să repopuleze zona, astfel că vând case la prețuri de nimic. Oricine dorește să își achiziționeze o casă în mijlocul naturii, are șansa să o facă dar cheltuind extrem de puțini bani.

Vorbim de 129 de case care au fost construite în perioada 2005-2006, perfecte pentru împătimiţii de drumeţii şi trasee turistice, pasionaţii de off-road sau pentru cei care vor să respire aer curat de munte. Ridicate de autorități pe un deal, în urma unor inundații care au avut loc în zonă, locuite inițial de cetățeni rromi, acestea au fost abandonate după numai câțiva acum. Ulterior, o parte dintre ele au fost vândute la prețuri cuprinse între 250 și 1.250 de euro.

Aici, casele se vând cu 250 de euro

Primăria comunei Gura Văii a făcut eforturi de repopulare a zonei prin închirierea imobilelor, dar fără succes. De asemenea, în 2018 au decis să le scoată la vânzare cu prețuri ce porneau de la 5.200 de euro și ajungeau până la 7.000 de euro. Nici această tentativă nu a dat roade.

Locul din România unde casele se vând cu 250 de euroî
Locul din România unde casele se vând cu 250 de euroî

În 2022 au decis să facă și a treia încercare, astfel că acum casele se vând cu 250 de euro. Din cele 200 de locuințe disponibile, au reușit să vândă numai 71, restul de 129 fiind, în continuare, puse la vânzare. Pentru cei care nu au un venit disponibil foarte mare, dar vor totuși să își achiziționeze fie ea și o casă de vacanță, aceasta ar putea fi o șansă bună.

„Pentru a veni în sprijinul celor care doresc să știe care este procedura pentru a obține o astfel de casă, ideal ar fi prima dată să mergeți la Rotunda şi să vă alegeți casa. Fiecare imobil are un număr – puteți să vă alegeți o singură casă sau un duplex.

Cea mai ieftină casă este 247 de euro, iar cea mai scumpă 1.250 de euro, în funcție de gradul de uzură și deteriorare. Se depune o cerere la primărie”, a spus Silviu Tinei, primarul din Gura Văii, pentru televiziunea din zonă, Acum TV.

Cine poate deveni proprietarul unei astfel de case

Ordonanța de Urgență 57/2019 privind Codul Administrativ prevede că orice bun public se vinde prin licitație, iar câștigătorul este cel care oferă cel mai mare preț.

„Nu există posibilitatea de licitare online, toate procedurile impun prezența fizică sau cu persoana împuternicită prin procură notarială. Vă asigurăm de tot sprijinul instituției, în vederea cumpărării unui imobil din locația Rotunda”, a mai transmis edilul din Gura Văii.

Până la data limită impusă de autorități, cei interesați de casele care se vând cu 250 de euro trebuie să depună o ofertă de preț, care să conțină documentele prevăzute de lege, în plic închis. Dacă există o singură ofertă, imobilul va fi adjudecat la acel preț. În cazul în care sunt mai mulți doritori, se organizează licitație. La final, se încheie contracte de vânzare – cumpărare în fața unui notar public.