Home » Știri » Știri sociale » Bacalaureat 2021. Ce subiecte au picat la Geografie. Află baremul de corectare și rezolvarea

Bacalaureat 2021. Ce subiecte au picat la Geografie. Află baremul de corectare și rezolvarea

Manolică Anca / 30.06.2021, 15:50
Bacalaureat 2021. Ce subiecte au picat la Geografie. Află baremul de corectare și rezolvarea

Bacalaureat 2021. Zilele acestea, absolvenții claselor a XII-a susțin probele scrise la examenul maturității. Miercuri, 30 iunie, ei dau ultima probă a Bacalaureatului, cea la alegere a profilului. Candidații au avut de ales din 10 materii, ia Geografia este una dintre ele. Hai să vedem ce subiecte au picat la Geografie și care este baremul de corectare.

Bacalaureat 2021. Pe 30 iunie elevii claselor a XII-a susțin proba la alegere a profilului

Elevii claselor a XII-a susțin, timp de trei zile, cele probele scrise ale bacalaureatului. Limba și literatura română, proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) și proba la alegere a profilului și specializării (vezi mai jos lista completă). Astăzi, elevii susțin ultima din cele trei probe, cea la alegere a profilului. Pentru aceasta, în funcție de studiile urmate în liceu, absolvenții claselor a XII-a au avut de ales una dintre următoarele materii:

  • Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică – pentru absolvenții profilului real din filiera teoretică, de la profilul tehnic și profilul resurse naturale și protecția mediului din filiera tehnologică și de la profilul militar din filiera vocațională
  • Geografie, FilosofieLogică și argumentare, Economie, Psihologie și, după caz, Sociologie – pentru elevii de la profilul umanist din filiera teoretica, de la profilul servicii din filiera tehnologică și din toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celui menționat anterior.

Potrivit ministrului Sorin Cîmpeanu, nu mai puțin de 114.137 de elevi s-au înscris anul acesta pentru a susține examenul de Bacalaureat 2021. Este vorba despre un procent de 77% dintre cei care au absolvit liceul și care au decis să se înscrie la examenul maturității.

Miercuri, 30 iunie, elevii susțin proba la alegere a profilului la BAC
Miercuri, 30 iunie, elevii susțin proba la alegere a profilului la BAC

Reguli stricte și în acest an la BAC

La fel ca și în anul precedent, Ministerul Educației a transmis și modul de organizare al examenelor la Bacalaureat 2021. Așadar, candidații vor avea acces în sala de examinare în intervalul 7:30 – 8:30, pe baza actului de identitate, urmând ca la ora 9:00 să primească subiectele la Geografie. Astfel, din momentul distribuirii subiectelor, niciun elev nu mai poate intra în sala de examen.

Aceștia se vor așeza câte unul în bancă, în ordine alfabetică, după care fiecare va primi câte o coală de hârtie tipizată pe care trebuie scris cu majuscule numele, prenumele tatălui, prenumele personale și toate datele cerute pe colțul de foaie și ciorne marcate cu ștampila „Bacalaureat 2021 – C.E.” atâtea câte au nevoie.

Totodată, pe tot parcusul examinării le este interzis să comunice cu ceilalți elevi sau cu persoane din exterior, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe cu colegii foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea folosi la rezolvarea subiectelor. Vezi AICI un model de subiecte la Geografie. Baremul de corectare îl găsești AICI.

Ce subiecte au picat la Geografie la Bac 2021

Subiectele la proba la Geografie a examenului de Bacalaureat 2021 vor fi publicate astăzi, la scurt timp după ce se încheie proba examenului, iar de îndată ce acestea vor fi disponibile le vei putea găsi afișate și pe site-ul nostru. De asemenea, și baremul de corectare va fi publicat.

Update subiecte: ​​Importanța economică a Dunării sau aspecte privind demografia, au fost unele dintre cerințele de la proba de Geografie la BAC 2021.

Subiecte Geografie BAC 2021

Subiecte Geografie BAC 2021

Subiecte Geografie BAC 2021

Subiecte Geografie BAC 2021
Subiecte Geografie BAC 2021

Barem Subiecte Geografie BAC 2021

Barem subiecte Geografie Bac 2021

Barem subiecte Geografie Bac 2021
Barem subiecte Geografie Bac 2021

Afișarea rezultatelor la Bacalaureat 2021

Primele rezultate ale probelor scrise de Bacalaureat 2021 vor fi afișate pe data de 5 iulie, până la ora 12:00, iar în aceeași zi, până la ora 18:00 se vor putea depune contestațiile, urmând ca pe 9 iulie să fie afișate rezultatele finale.

  • 30 iunie 2021 – Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E.d) – proba scrisă
  • 1 iulie 2021 – Limba şi literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
  • 5 iulie 2021 – Afișarea rezultatelor la probele scrise, până la ora 12:00
  • 5 iulie 2021 – orele 12:00 – 18:00 – Depunerea contestațiilor
  • 6 – 9 iulie 2021 – Soluționarea contestațiilor
  • 9 iulie 2021 – Afișarea rezultatelor finale.

Potrivit Ministerul Educației, „contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora”.