Home » Știri » Știri sociale » Câți ucraineni au intrat în România, de la începutul războiului

Câți ucraineni au intrat în România, de la începutul războiului

Manolică Anca / 24.06.2022, 12:39
Câți ucraineni au intrat în România, de la începutul războiului

Pe 24 februarie, Rusia invada Ucraina și pornea bombardamentele asupra marilor orașe, cauzând moartea a sute de civili ucraineni. Numărul victimelor continuă să crească pe măsură ce războiul este în plină desfășurare și, chiar și acum, la 121 de zile de la invazie (n.r. azi, 24 iunie 2022), mii de oameni continuă să fugă pe unde apucă. Iată câți ucraineni au intrat în România, de la începutul războiului.

Peste un milion de ucraineni au intrat în România

Din 24 februarie, ziua în care Vladimir Putin a dat ordinul de invazie în Ucraina, până în prezent, peste un milion de cetățeni ucraineni au intrat în România, arată datele Poliției de Frontieră.

Joi, 24 iunie 2022, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră ale țării noastre au intrat 97.552 de persoane, dintre care 13.825 de cetăţeni ucraineni, în creștere cu 10,4% faţă de ziua precedentă, care la fel, a înregistrat o creștere față de ziua de alaltăieri.

Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în țara noastră 8.602 cetăţeni ucraineni, în creștere cu 1,8%, iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 1.358 cetăţeni ucraineni, creștere cu 22,9%.

Așadar, din data de 24 februarie 2022, până la data de 23.06.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 1.299.345 cetăţeni ucraineni. Totodată, începând din data de 10 februarie 2022, atunci când conflictul încă nu escaladase, în România au intrat 1.333.874 ucraineni.

„În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare. Măsuri de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei au fost dispuse și la granița terestră, fiind suplimentate echipajele care derulează misiuni în zonele de responsabilitate.

Se acționează în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date și informații, precum și de adoptare în comun a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră, potrivit stiridiaspora.ro.

Peste un milion de ucraineni au intrat în România
Peste un milion de ucraineni au intrat în România

Ucrainenii, nemulțumiți de faptul că sunt înrolați tot mai mulți civili pentru a fi trimiși pe front

Odată cu scurgerea zilelelor, crește și frustrarea crește în Ucraina. Autoritățile continuă să trimită civili fără experiență pe linia frontului de luptă, în încercarea de a alunga armata Rusiei de pe teritoriul țării.

În timp ce numărul decedaților din țara vecină continuă să crească, membrii familiilor celor care luptă împotriva rușilor se arată supărați că cei dragi, fără experiență militară, sunt trimiși pe front.

„Guvernul nu face suficient pentru a-i sprijini. Cu cât durează mai mult, cu atât mai mulți oameni se vor supăra”, a declarat Viktoriia Bilan-Rashchuk, o femeie care locuiește în Kiev, pentru NBC.

La începutul acestei luni, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că Ucraina pierde până la 100 de soldați pe zi.

Între timp, liderii UE au anunțat că au acceptat Ucraina și Republica Moldova ca țări candidate la aderarea la UE, deschizând astfel calea spre aderare. Aceasta va dura, probabil, mai mulți ani.