Home » Știri » Știri sociale » Ce pensie încasează Maria Ciobanu, la 84 de ani, în America. Diferența majoră față de cea din România

Ce pensie încasează Maria Ciobanu, la 84 de ani, în America. Diferența majoră față de cea din România

Alexandru Cazacu / 07.06.2022, 12:11

Una dintre cele mai îndrăgite interprete de muzică populară din țara noastră, Maria Ciobanu trăiește de o bună perioadă de timp în Statele Unite ale Americii. „Ciocârlia muzicii românești”, cum a fost supranumită artista, și-a obținut cetățenia și duce o viață liniștită în America, iar pensia pe care o încasează acolo este mult mai mare, în comparație cu cea din România. Haideți să vedem ce pensie încasează Maria Ciobanu în America.

Ce pensie primește Maria Ciobanu în America

După aproximativ patru decenii în care ne-a încântat cu muzica sa, Maria Ciobanu a ajuns să primească de la statul român o pensie foarte mică. Tocmai de aceea, interpreta de muzică populară a decis în urmă cu câțiva ani să își reia cariera.

După ce a ajuns la vârsta pensionării, celebra cântăreață a continuat să cânte atât în România, cât și peste hotare, fiind nemulțumită de banii pe care îi încasa de la statul român. La vremea respectivă, solista mărturisea că, după 40 de ani de muncă, primea o pensie de 1.200 de lei.

„După 40 de ani de muncă am 1.200 de lei. Cam cum aș putea să trăiesc?! Eu, care am dăruit atâta bucurie oamenilor care îmi ascultă cântecele?! Cum să trăiesc cu 1.200!”, spunea atunci Maria Ciobanu.

După ce a plecat în Statele Unite, situația s-a schimbat radical. Însoțită de partenerul său de viață, Mircea Cîmpeanu, solista a decis în urmă cu ceva timp să plece în America la fiica sa. Între timp, artista o obținut cetățenia americană, iar acum, ajunsă la vârsta de 84 de ani, statul american o ajută pe artistă să ducă o viață decentă. Mai exact, Maria Ciobanu încasează peste Ocean o pensie de 1.000, potrivit a1.ro.

Ce pensie încasează Maria Ciobanu, la 84 de ani, în America
Ce pensie încasează Maria Ciobanu în America. Diferența este majoră față de cea din România

Viața Mariei Ciobanu în America

Până în 2019, îndrăgita interpretă revenea adesea în țară, însă starea de sănătate fragilă nu i-a mai permis să călătorească atât de des. Distanța este foarte lungă, așa că artista evită să călătorească. În Statele Unite ale Americii, Maria Ciobanu locuiește alături de soțul său și de fiica sa, Camelia Ciobanu Filip, într-un cartier de lux din Los Angeles.

„Ciocârlia muzicii populare românești” este căsătorită de mai bine de 40 de ani cu Mircea Cîmpeanu, un fost baschetbalist. Se pare că și soțul artistei are acum cetățenie americană, iar acum cei doi duc o viață lipsită de griji. În plus, Camelia are grijă ca mamei sale să nu îi lipsească nimic. Artista îi este foarte recunoscătoare fiicei sale, fapt pentru care i-a lăsat ca moștenire o vilă din zona Parcului Carol din București, scriu cei de la click.ro.

Copiii Mariei Ciobanu

În anii 1970, îndrăgita cântăreață a trăit o frumoasă poveste de iubire cu un alt artist celebru din România. Mai exact, este vorba despre Ion Dolănescu. Din dragostea lor a venit pe lume Ionuț

Maria Ciobanu mai are două fiice din alte relații. Camelia este fiica artistei din mariajul cu Florea Burnea. Leontina este fiica Mariei Ciobanu cu un bărbat din satul său natal, mai scrie sursa citată.