Home » Știri » Știri sociale » Ce sa nu faci la o nunta. Gafe pentru care vei rămâne mereu în mintea celorlalți

Ce sa nu faci la o nunta. Gafe pentru care vei rămâne mereu în mintea celorlalți

Pană Emanuela / 13.02.2021, 14:37

Ziua nunții este una dintre cele mai importante și emoționante zile din viața unui cuplu, fapt pentru care ar trebui să rămână o amintire plăcută pentru toți cei prezenți: miri și invitați. Dacă proaspeții căsătoriți ar putea face vreo gafă, copleșiți fiind de emoții, același lucru nu ar trebui să se întâmple și cu nuntașii, care ar trebui să țină cont de câteva reguli de etichetă și protocol. Despre ele vă vom vorbi în continuare.

Ce să nu faci la o nuntă

Spre deosebire de alte petreceri, unde nu există reguli pe care trebuie să le ai în vedere, atunci când vine vorba de nuntă, există câteva lucruri pe care toți invitații ar trebui să le știe și să le respecte, pentru a nu face o impresie proastă în fața mirilor și a celorlalți nuntași. Poate nu te-ai gândit prea mult la acest aspect până acum, însă felul în care te prezinți și te comporți la un astfel de eveniment spune foarte multe despre tine.

Așadar, iată care sunt aspectele pe care nu ar trebui să le pierzi din vedere atunci când mergi la o nuntă:

1. Nu te îmbrăca în alb

Se știe deja că, la un eveniment de acest tip, albul este culoarea miresei, fapt pentru care purtarea unei ținute într-o nuanță de alb este considerată lipsă de respect. Așadar, dacă vei participa la o nuntă, alege o culoare mai închisă pentru rochia ta.

2. Nu ignora dress code-ul

Dacă, spre exemplu, pe invitație scrie „black tie“, apariția în rochie de zi și sandale nu va fi nici pe departe o alegere inspirată. Același lucru îl putem spune și despre purtarea unei rochii de bal la o nuntă casual. Așadar, ar trebui să faceți tot ce vă stă în putință să respectați dress code-ul, chiar dacă aveați altă ținută în minte.

3. Nu îți cere partenera în căsătorie

Dacă crezi că a venit momentul pentru a-ți cere partenera în căsătorie, evită să faci acest lucru la nunta prietenilor vorștri. Nu uita că evenimentul este despre ei, iar un asemenea gest i-ar face să cadă pe locul doi.

4. Nu te împinge în timpul aruncării buchetului

Prea multă determinare în timpul în care mireasa aruncă buchetul ar putea fi percepută ca lipsă de educație. Așadar, chiar dacă îți dorești mult ca tu să fii următoarea mireasă din cercul de prieteni, ai grijă să nu te împingi pentru a-l prinde. Permite ca buchetul să aterizeze natural în direcția ta în care este aruncat.

Citește și: Când e bine să faci nunta – sfatul preoților, dar și al organizatorilor de nuntă

Reguli de etichetă și protocol

Să te comporți cu eleganță este o adevărată artă, iar pentru a putea face acest lucru este necesar să cunoști câteva reguli generale de etichetă. În foarte multe cazuri, nunțile oferă invitaților contextul necesar pentru a-și dovedi nivelul de educație și clasă. Iată alte câteva exemple de „Așa nu!“.

Ce să NU faci atunci când ești invitat la o nuntă
Ce să NU faci atunci când ești invitat la o nuntă

5. Nu te plânge de calitatea mâncării

Indiferent de cât de lipsită de gust sau sărată ar putea fi mâncarea, comentariile legate de calitatea acesteia sunt de evitat. Ține minte că „gusturile nu se discută“ și păstrează-ți opinia pentru tine. În plus, dacă într-adevăr mâncare nu se ridică la nivelul așteptărilor, cel mai probabil nu ești singurul care a observat. Totuși, asta nu îți dă dreptul să fii tu cel care face ceva în aceasă privință. Lasă-i pe membrii apropiați ai familiei să ia măsuri.

6. Nu deraja mirii cu problemele pe care le indentifici

Indiferent de ce s-ar putea întâmpla în jur, mirii trebuie lăsați să se bucure de cea mai importantă zi a vieții lor. Chiar dacă muzica nu este pe gustul tău, șampania este rece sau există invitați care încep să se certe, încearcă să rezolvi problemele cu ajutorul rudelor.

7. Nu te arăta plictisit sau obosit

Este ceva natural ca entuziasmul să scadă pe măsură ce participați la mai multe evenimente de acest gen în aceeși lună, dat fiind că sezonul nunților este în plină desfășurare, însă este o lipsă de respect să te arăți obosit sau, și mai rău, plictisit.

Dar odată ce v-aţi asumat angajamentul de a merge la o nuntă, indiferent la cât de multe alte nunţi aţi mai participat, arătaţi-vă bucuria şi recunoştinţa că mirii v-au dorit lângă ei la cel mai important eveniment din viaţa lor“, spune Anne Chertoff, specialist de la Beaumont Etiquette, potrivit adevărul.ro.