Home » Știri » Știri sociale » Cine este Flavia Groșan, medicul român care a vindecat de Covid peste 1000 de pacienți. Cum reușește să facă minuni

Cine este Flavia Groșan, medicul român care a vindecat de Covid peste 1000 de pacienți. Cum reușește să facă minuni

Manolică Anca / 17.03.2021, 13:10
Cine este Flavia Groșan, medicul român care a vindecat de Covid peste 1000 de pacienți. Cum reușește să facă minuni

Cine este Flavia Groșan, medicul român care a vindecat de Covid peste 1000 de pacienți în diferite stadii ale bolii. Aceasta trage un puternic semnal de alarmă în ceea ce privește greșelile uriașe care se fac în spitale, spunând că protocolul folosit împotriva noului virus este cel care omoară, de fapt, bolnavii.

Cine este Flavia Groșan, medicul român care a vindecat de Covid peste 1000 de pacienți

Flavia Groșan a început să profeseze în domeniul medical în anul 1991, atunci când a absolut cursurile Facultatății de Medicină și Farmacie din Timișoara. În 2000 a obținut titlul de medic specialist și, patru ani mai târziu, titlul de medic primar, ambele acordate de Universitatea de Medicină și Farmacie Cluj-Napoca. În acest timp, a dobândt și competențe endoscopie bronșică și explorări funcționale ventilatorii speciale în cadrul Institutului Național de Pneumologie București. Între 1994 – 2009 am profesat în cadrul Spitalului de Pneumologie din Oradea, iar din 2009 Flavia Groșan conduce departamentul de pneumologie din cadrul Spitalului Municipal „Dr. Pop Mircea”, Marghita.

Așadar, cu o vastă experiență în domeniu, medicul român, Flavia Groșan se poate mândri acum cu peste o mie de pacienți vindecați de Covid-19, în diferite stadii de boală. Și tratați doar cu medicamentație simplă, ieftină, fără a sta nici măcar o zi internați în spital. Medicul pneumolog-bronholog a ales să abordeze această boală ca pe o pneumonie atipică și și-a propus, încă de la începutul pandemiei, ca niciun pacient dintre cei tratați să nu ajungă pe mască de oxigen.

„Obiectivul meu de la începutul pandemiei a fost ca niciun pacient să nu ajungă pe mască de oxigen, nu intubat, pe mască. Și nu a ajuns. Eu mă duc pe medicația mea clasică, ieftină, care include și Claritromicina, un antibiotic ce face parte din grupa antibioticelor macrolide. Este singurul antibiotic cu tropism (proprietate de a se localiza în anumite organe) viral.

Și de 10 ani lucrez cu acest antibiotic în pneumonii virale și atipice. Pe mine m-a prins perfect pandemia și m-am dus ca și tratament etiologic pe claritromicină. Sigur că, pe lângă acest antibiotic, mai sunt câteva tratamente adjuvante, că ea singură nu face față. Este o schemă de tratament care îmi aparține.”, a declarat medicul Flavia Groșan pentru Național.

Medicul Flavia Groșan a reușit să vindece peste 1000 de pacienți de Covid fără nicio zi de spitalizare
Medicul Flavia Groșan a reușit să vindece peste 1000 de pacienți de Covid fără nicio zi de spitalizare

Spune că spitalele fac greșeli uriașe și protocolul Covid omoară, de fapt, bolnavii

Medicul trage un semnal de alarmă și spune că supradozele de oxigen care sunt administrate în spitale provoacă edem cerebral, una dintre cauzele deceselor pacienților. Aceste greșeli uriașe și întreg protocolul Covid, spune medicul, omoară, de fapt, bolnavii.

„În saturațiile de oxigen de peste 80% eu mă duc cu doze foarte mici de oxigen, 2-3 litri pe minut și timp scurt pe zi, 4-5 ore. Oxigenul în exces inhibă creierul, pentru că normal creierul controlează organismul, nu un aparat. Eu aici nu am fost de acord cu ei deloc, cu dozele foarte mari de oxigen pe care le administrează, cu 20 de litri îi bagă în acidoză, în edem cerebral. Pentru că ei nu sesizează că oxigenul ține saturația, dar crește în același timp dioxidul de carbon în creier și fac edem cerebral și mor. Eu mă duc pe medicație ca să controlez saturația din oxigen.”, a continuat medicul.

De asemenea, a spus că mișcarea este extrem de importantă. „Heparina mea este plimbarea, obligatoriu, un minut pe oră te plimbi, masă-pat, masă-geam, masă-bucătărie”. Mai mult, a spus că nu administrează niciodată heparină pentru că există riscul de hemoragie alveolară. Și, în continuare, a povestit despre cazul unui pacient de 5- de ani care avea 65% saturația de oxigen. Acesta a refuzat să meargă la spital și a decis să apeleze la ea. „Am reușit să îl vindec fără spitalizare și doar cu o doză mică de oxigen. M-am dus pe medicație calm, frumos până când l-am vindecat. Dacă se ducea în spital îl intubau pe loc”, a mai explicat aceasta.

În încheiere, medicul a vorbit despre administrarea Kaletrei și a Codeinei în caz de Covid, considerând a fi o greșeală extrem de mare, care nu face altceva decât să agraveze boala. „Norocul a fost cu câteva asistente, pe care eu le consider eroine, făceau cu ochiul bolnavilor să nu ia Kaletra și să arunce medicamentele. Apoi intrau doctorii în salon și întrebau de ce nu au diareee și de ce se simt bine pacienții. Aceste asistente au salvat viața bolnavilor”. De asemenea, în ceea ce privește administrarea Codeinei pentru tuse, medicul spune că secrețiile inflamatorii rămân în plămâni, „saturația începe să scadă, devin agitați că nu pot respira, îi sedează, îi pun pe mască și după care Dumnezeu cu mila”.