Home » Știri » Știri sociale » Cum se face blatul pentru tortul diplomat. Mod de preparare și ingrediente

Cum se face blatul pentru tortul diplomat. Mod de preparare și ingrediente

Pană Emanuela / 09.07.2021, 09:51
Cum se face blatul pentru tortul diplomat. Mod de preparare și ingrediente

Rețeta de tort diplomat este cu siguranță una dintre cele mai mari bucurii culinare cu care te poți delecta în zilele călduroase de vară, când ai poftă de ceva dulce. Tortul diplomat este unul dintre torturile cele mai iubite ale românilor, fiind prezent la diverse evenimente și sărbători din viețile noastre. Cum se face blatul pentru tortul diplomat, de ce ingrediente avem nevoi și care este modul de preparare, în continuare.

Cum se face blatul pentru tortul diplomat

Rețeta de tort diplomat este una dintre cele mai cerute și mai iubite rețete de la noi, fiind extrem de gustos și destul de ușor de preparat. De-a lungul anilor, tortul diplomat a fost martor la multe zile de sărbătoare, fiind un desert perfect pentru orice aniversare, pentru orice ocazie specială sau pur și simplu pentru un moment de răsfăț.

Acest desert se întâlnește sub denumirea de „tort diplomat“ doar în România, el făcând parte din grupul de deserturi „Charlotte russe“ – șarlotă rusească. După cum aminteam și mai sus, nu ai nevoie de cunoștințe strașnice în bucătărie pentru a putea face un tort diplomat, însă dacă nu urmezi cu atenție pașii s-ar putea ca acest desert să îți dea ceva bătăi de cap.

Tortul diplomat este un dulce care se bazează pe o cremă de lapte, ouă și zahăr, la care se adaugă gelatină și frișcă bătută. În cremă se pun, așa cum bine știți, și fructe, de regulă portocale, kiwi sau ananas din conservă. Desigur că se pot folosi și alte fructe în afară de cele menționate. În rețeta clasică de tort diplomat se puneau exclusiv fructe confiate.

Acum, gospodinele folosesc fructe proaspete, în special citrice. Drept blat se folosesc, de regulă, pișcoturi, însă puteți prepara și un blat de tort pentru acest desert. Fiind mai la îndemână și mai ușor de folosit, multe gospodine apelează la pișcoturi. Totuși, în cele ce urmează vă vom propune o rețetă perfectă de blat pentru tortul diplomat.

Citește și: Rețetă de tort de morcovi. De ce ingrediente ai nevoie și ce pași simpli trebuie să urrmezi pentru un desert deosebit

Mod de preparare și ingrediente

Blatul pentru torul biplomat are la bază câteva ingrediente simple (ouă, făină, zahăr, ulei) și este cât se poate de simplu de preparat. În plus, când bucătarul mai pune și multă dragoste în prepararea desertului, rezultatul nu are cum să fie altfel decât extraordinar.

Blat tort diplomat: ingrediente și mod de preparare
Blat tort diplomat: ingrediente și mod de preparare

Ingrediente: 

  • 200 g de făină;
  • 200 g de zahăr;
  • 6 ouă (la temperatura camerei);
  • 3 linguri de ulei;
  • 1 linguriță pastă de vanilie;
  • puțină sare.

Mod de preparare:

  1. Pentru început, se pun ouăle în bolul unui mixer, se adaugă sarea și se bat ouăle, adăugând zahăr, puțin câte puțin.
  2. Se mărește viteza și se lasă ouăle în mixer până ce își vor tripla volumul.
  3. Când compoziția cu ouă este gata, se transferă într-un alt bol și se adaugă uleiul și paste de vanilie peste ouă.
  4. Se amestecă ușor, după care se pune făina cernută și se încorporează totul cu mișcări largi, de jos în sus.
  5. Se toarnă compoziția într-o tavă de tort, care este tapetată la bază cu hârtie de copt.
  6. Se bagă tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute.
  7. Se lasă blatul la răcit, după care se scoate din formă.

Poftă bună!