Home » Știri » Știri sociale » Cum se păstrează corect în frigider salamul, brânza sau cașcavalul

Cum se păstrează corect în frigider salamul, brânza sau cașcavalul

Pană Emanuela / 09.07.2021, 10:54
Cum se păstrează corect în frigider salamul, brânza sau cașcavalul

Atunci când cumperi produse din carne sau brânzeturi, pe lângă faptul că trebuie să citești cu atenție eticheta produselor, ar trebui să știi și cum să le depozitevi, pentru a le păstra cât mai mult timp proaspete. În continuare, îți prezentăm câteva trucuri care îți vor fi de mare ajutor.

Cum se păstrează corect în frigider salamul, brânza sau cașcavalul

Pentru a prelungi prospețimea alimentelor în frigider, trebuie să ții cont de câteva reguli esențiale de depozitare. Valabilitatea alimentelor predispuse să se strice mai repede, printre care lactatele, brânzeturile și carnea, poate fi scurtată de căldură, în deosebi vara, când, mai mult ca-n orice anotimp, trebuie să ai grijă cum depozitezi mâncarea și chiar pe ce raft al frigiderului o pui.

Salamul se păstrează în ambalajul lui și trebuie consumat în 5 zile de la desfacere. Dacă vrei să păstrezi salamul proaspăt în această perioadă, îți recomandăm să ungi partea tăiată cu puțin unt. Un alt sfat, valabil pentru salamul uscat, este să-l înmoi în apă rece pentru 30 de secunde. Vei observa că se va curăța mai ușor. O altă modalitate de păstrare a salamului este secționarea acestuia în felii și depozitarea în frigider, în casolete.

Specialiștii recomandă păstrarea cărnurilor și a produselor din carne pe raftul de jos al frigiderului, unde temperatura  se situează între 0° şi 2° C.

În ceea ce privește cașcavalul, alegerea unui produs de calitate nu este o misiune chiar simplă, însă și mai complicată este păstrarea acestuia. Cel mai bine, cașcavalul se păstrează la temperatura de 12° C. Dacă ai cumpărat mai multe tipuri de cașcaval, ar fi bine să le ții separat, pentru a evita amestecare de gusturi, arome și mirosuri. În cazul în care ai cumpărat, printre altele, și cașcaval cu mucegai, acesta poate trece și la alte brânzeturi dacă îl depozitezi lângă ele, în frigider.

Pentru a depozita cașcavalul cum se cuvine în frigider, acesta trebuie păstrat învelit, întrucât absoarbe numaidecât alte mirosuri și se usucă repede. Dacă ambalajul original s-a deteriorat și nu mai poate fi păstrat, cașcavalul trebuie învelit în hârtie folie sau polietilen, în care trebuie făcute câteva găuri. O altă variantă de păstrare a cașcavalului este, de asemenea, depozitarea aceastuia în caserole.

Citește și: Cum păstrezi mustul luni de zile, fără să se transforme în vin. Sfaturi de la cunoscători

Cele mai bune soluții pentru depozitarea brânzeturilor

Atunci când nu ținem cont de nicio regulă de depozitare, brânzeturile proaspete sau murate se strică destul de repede. Cele mai multe așa-zise reguli sunt legate de umiditate și temperatură.

Cum se depozitează corect salamul, brânza și cașcavalul. Sfaturi pentru a prelungi prospețimea produselor
Cum se depozitează corect salamul, brânza și cașcavalul. Sfaturi pentru a prelungi prospețimea produselor

După ce am cumpărat-o și despachetat-o, brânza nu trebuie lăsată pe farfurie, în frigider, dar nici în ambalajul în care am cumpărat-o de la magazin. Fiecare felie de brânză trebuie împachetată în hârtie de copt sau hârtie cerată, întrucât îi permit să respire exact cât are nevoie.

Nu este recomandat să folosești folie de plastic, pentru că brânza va prinde rapid un miros neplăcut. Pentru a înfășura brânza, este indicată, de asemenea, și o bucată de pânză de bumbac, însă aceasta trebuie umezită zilnic, pentru că absoarbe umiditatea şi se usucă.

Indicat ar fi să depozitați brânza în sertarul pentru legume, pentru că acolo umiditatea este mai crescută.