Home » Știri » Știri sociale » Motivul pentru care unii membri ai familiei fac COVID și alții nu. Care este, de fapt, explicația

Motivul pentru care unii membri ai familiei fac COVID și alții nu. Care este, de fapt, explicația

Violeta Badea / 04.01.2021, 12:21
Motivul pentru care unii membri ai familiei fac COVID și alții nu. Care este, de fapt, explicația

Motivul pentru care unii membri ai familiei fac COVID și alții nu. Care este, de fapt, explicația. Pandemia de coronavirus ne-a afectat pe toţi din toate punctele de vedere. Încă de la debut s-a descoperit faptul că virusul este transmis de la om la om prin contact direct şi prin picături Flugge, dar, cu toate acestea, există cazuri de familii cu patru-cinci membri, în care doar doi-trei se infectează. 

De ce unii membri ai familiei fac COVID şi alţii nu

Cercetătorii britanici de la University College London (UCL) în colaborare cu Institutul Francis Crick au realizat un studiu în care au arătat că unele persoane sunt imune în faţa coronavirusului, scriu cei de la fr.news.com. Au fost descoperiţi, totodată, anticorpi SARS-COV-2 în sângele unor oameni care nu au luat contact niciodată cu virusul. Deasemenea, copiii pot dezvolta anticorpi.

Managerul Institutului Marius Nasta din Bucureşti, Beatrice Mahler, a încercat să răspundă de ce unii membrii ai familiei fac COVID şi alţii nu.

[rssfeed id='1612173855' template='list' posts=2]

„Pe de o parte, putem avea persoane care nu dezvoltă simptome ale bolii și atunci, cel puțin conform definiției de caz, ele nu sunt testate și practic, nu depistăm cazul pozitiv pentru că el nu s-a testat. Dar există și posibilitatea ca persoanele respective să aibă o imunitate bună, o imunitate de moment care să permită ca această infecție să nu se producă în corpul lor. Sunt studii în acest sens, nu sunt date publicității, dar se ridică problema unui sistem imunitar eficient”, a declarat dr. Beatrice Mahler pentru Digi24.

Pandemia de coronavirus a afectat intreaga planeta
Pandemia de coronavirus a afectat intreaga planeta

Cum ne putem feri de COVID-19

Motivul pentru care unii membri ai familiei fac COVID și alții nu. Medicul Beatrice Mahler vorbeşte despre sistemul imunitar, care joacă un rol foarte important în sănătatea noastră. Acesta variază foarte mult în funcţie de tot ceea ce ne impactează: alimentaţie, stres şi odihnă. Din cauza vieţii cotidiene este destul de greu să respectăm această grilă, astfel încât imunitatea naturală nu este întotdeauna suficientă şi, din acest motiv, apelăm la alte soluţii, precum vaccinul. Acesta ajută la formarea de anticorpi în organism şi previne bolile cu care ne confruntăm zilnic.

Dr. Mahler vine în ajutorul nostru cu câteva sfaturi:

  • aerisirea încăperilor – dacă ne aflăm la locul de muncă sau într-un spaţiu închis, suprafaţa trebuie să fie ventilată cât mai bine, deoarece reduce riscul de infectare
  • igiena corporală – este obligatorie spălarea mâinilor cât mai des
  • purtarea măştii

Oamenii care sunt cei mai predispuşi la infectarea cu SARS-COV-2 sunt cei care au intrat în contact direct cu o persoană depistată pozitiv cu COVID-19. Aşadar, dacă avem chiar printre membri familiei un depistat pozitiv cu noul coronavirus trebuie să păstrăm câteva reguli minime: persoana nu trebuie să părăsească domiciliul sau să primească vizite, este necesară purtarea măşii, este recomandat ca suprafeţele să fie dezinfectate corespunzător, atenţie la igiena corporală, nu se vor utiliza la comun obiectele de uz casnic (veselă, pahare, tacâmuri, prosoape etc.).

Deasemenea, este recomandat ca persoanele în vârstăşi cele cu sistem imunitar scăzut să nu locuiască la aceeaşi adresa cu persoana infectată. Cei care sunt infectaţi cu noul coronavirus sunt monitorizaţi zilnic de către Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană şi a Municipiului Bucureşti.