Home » Știri » Știri sociale » Obiective turistice în Galați – 9 locuri minunate din județul de la Dunăre

Obiective turistice în Galați – 9 locuri minunate din județul de la Dunăre

Pană Emanuela / 23.12.2020, 09:28

Galați, orașul Dunării albastre, se dezvăluie turiștilor prin câteva minuni ale naturii, cum ar fi pădurile Adam, Gârboavele şi Buciumeni, lacurile Brateş şi Tălăbasca, parcuri și grădini naturale, dar și prin câteva bijuterii arhitecturale, prin bisericile monument istoric, prin muzee și obiective care înglobează munca omului: Turnul TV sau Faleza Dunării. În continuare, vă prezentăm câteva dintre atracțiile orașului de la marginea Dunării.

Obiective turistice în Galați

Orașul Galați, cunoscut cânva și sub denumirea de Orașul Teilor, este situat în sud-estul României și este „limitat“ de județele Vaslui, Vrancea, Brăila și Tulcea, iar la est de granița cu Republica Moldova. Practic, județul Galați se află la intersecția celor 3 provincii istorice ale țării noastre: Muntenia, Moldova și Dobrogea și este caracterizat de un relief tabular, fapt ce oferă priveliști cu înălțimi joase.

Ești în căutarea unei noi destinații de weekend sau pur și simplu vrei să descoperi frumusețile țării noastre? Te-ai putea întreba: „De ce Galați?“. Ei bine, sunt multe motive. În primul rând, Faleza Dunării, care este principala atracție a orașului și o adevărată coloană vertebrală a turismului în Galați. Aceasta are o lungime de 4 kilometri și este dispusă în două trepte (faleza superioară și faleza inferioară). Totodată, este considerată și cea mai lungă din Europa, de pe cursul Dunării.

Alte motive care completează lista sunt: lacurile, clădirile seculare, grădina zoologică și botanică, pădurile sălbatice, oamenii primitori și mâncarea gustoasă. Galați este un oraș vechi, cu istorie, fiind dezvoltat pe locul unei așezări dacice. Prima sa atestare documentară datează din anul 1445, într-un act semnat de domnitorul Ștefan al II-lea.

Citește și: Obiective turistice în Constanța – ce poți vizita în acest județ într-o săptămână întreagă

9 locuri deosebite din orașul Dunării albastre

Dacă ați ajuns în Galați, e musai să vizitați Faleza Dunării, care oferă vizitatorilor o promenadă romantică, străjuită de sălciile pletoase și de platani. Ajunși aici, puteți admira priveliştea fluviului şi a munţilor Dobrogei sau puteți încerca o partidă de pescuit alături de cei care vin zilnic în zonă.

Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, Galați
Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, Galați

1. Complexul Muzeal de Științe ale Naturii

Într-un „uluc“ natural a doi versanţi de deal, plasat la capătul sud-vestic al Falezei, veți descoperi Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, un loc unde puteți petrece chiar și câteva ore bune pentru a-i vedea majoritatea detaliilor. Complexul are și o grădină botanică impresionantă, ce adăpostește mii de varietăţi de plante (inclusiv exotice, în spaţii protejate), un încântător acvariu cu 800 de peşti din 68 de specii diferite, un observator astronomic (cel mai modern din România), o grădină senzorială şi multe altele.

2. Turnul Televiziunii

Este cel mai înalt punct de unde poți admira orașul Galați și oferă o experiență inedită ce nu ar trebui ratată dacă sunteți în trecere prin oraș. Turnul Televiziunii este o construcție unică în țara noastră și este asemănător cu alte două, unul din Canada (Toronto), iar celălalt din Germania (Berlin). Are o înălțime de 150 de metri, iar o altă parte interesantă este că, odată ce ai urcat sus, poți să admiri județul Galați în fața unei farfurii delicioase de mâncare, pentru că în vârful turnului se află un restaurant.

3. Casa Cuza Vodă

Casa Memorială a Voievodului Alexandru Ioan Cuza, sau mai corect spus, una dintre casele memoriale ale acestuia o găsiți în orașul de reședință a județului Galați. Aceasta expune mobilier din cele mai reprezentative stiluri ale epocii, piese decorative de factură europeană, veşminte şi accesorii, precum și documente privind politica reformatoare a lui A. I. Cuza. De asemenea, aici puteți vedea și arme de foc, medalii și un automobil de epocă evaluat la un milion de dolari.

4. Biserica Maica Precista

În apropierea Falezei Dunării, se ridică cea mai veche construcție din Galați, Precista, biserica-cetate. Aceasta a fost construită între anii 1643-1647, în timpul domniei lui Vasile Lupu, suportând, de-a lungul timpului, toate vitregiile vremurilor. Biserica fortificată Maica Precista a fost arsă de turci, distrusă în războaiele ruso-otomano-austriece și jefuită de otomani, dar a fost restaurată după cel de-al Doilea Război Mondial. Construită din piatră și cărămidă, având clopotnița inclusă în corpul clădirii și un pod fortificat, această clădire religioasă reprezintă unul dintre principalele puncte de atracţie turistică din Galaţi.

5. Grădina Botanică

Aflată în jurul clădirii Complexului Muzeal, Grădina Botanică oferă vizitatorilor ei momente unice de relaxare prin flora și vegetația sa, care sunt de-a dreptul impresionante.

6. Grădina Zoologică

Situată în Pădurea Gârboavele, în apropiere de Galaţi, Grădina Zoologică adăposteşte o colecţie variată de specii de animale provenite din diverse regiuni geografice ale lumii.

7. Lacul Brateș și Lacul Vânători

Cele două lacuri se află puțin mai departe de orașul Galați, însă tot în județ. Situat la confluența dintre Prut și Dunăre, lacul Brateș este cel mai mare lac de luncă din România, fiind o importantă bază de pescuit, dar și un punct de atracție turistică. Același lucru se poate spune și despre Lacul Vânători, plasat la extremitatea nordică a județului.

8. Numeroase muzee

În județul Galați „se ascund“ numeroase muzee, care de care mai atractive. Puteți alege între Muzeul „Casa Cuza Vodă“, despre care am vorbit mai sus, Muzeul de Istorie, Muzeul Satului, situat în Pădurea Gârboavele, sau Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos, însă există mai multe care merită vizitate.

9. Planetariul și Observatorul Astronomic

Aceste locuri te poartă prin călătorii virtuale prin galaxie, fiind adevărate punți de lansare către cunoașterea Universului de către cei mici, care vor fi de-a dreptul impresionați.