Home » Știri » Știri sociale » Program Lidl de Sfânta Maria. Orarul de funcționare al magazinelor pe 15 august

Program Lidl de Sfânta Maria. Orarul de funcționare al magazinelor pe 15 august

Pană Emanuela / 14.08.2021, 11:59
Program Lidl de Sfânta Maria. Orarul de funcționare al magazinelor pe 15 august

Creștinii ortodocși prăznuiesc pe data de 15 august Adormirea Maicii Domnului, sărbătoare cunoscută popular ca Sfânta Maria Mare, când potrivit tradiţiei Bisericii, Maica Domnului a fost înălţată la Cer de Fiul său, Iisus. Întrucât această sărbătoare are o importanță aparte în cultul ortodox, angajații din mediul public, dar și o parte din cei din mediul privat au parte de o zi liberă în plus. Dacă decideți să o petreceți împreună cu familia sau la un grătar, probabil ar fi bine să știți orarul după care vor funcționa magazinele Lidl în această zi.

Program Lidl de Sfânta Maria

Sânta Maria Mare este o sărbătoare de o semnificație profundă pentru români, astfel că statul a inclus-o în calendarul zilelor libere legale. Din păcate, însă, anul acesta, 15 august pică într-o zi de duminică, în care mulți români oricum nu se duc la muncă. Pentru creștinii ortodocși, aceată zi este destinată special mersului la biserică, rugăciunii și chiar petrecerii. Totuși, dacă în urmă cu doi ani românii au fost norocoși și s-au bucurat de o mini-vacanță cu ocazia acestei sărbători, anul acesta nu se mai aplică aceeași regulă.

Chiar dacă mulți dintre noi nu se vor încumeta sa plece într-o escapadă pe 15 august, o informație utilă pentru toți este cea referitoare la programul magazinelor în această zi de mare sărbătoare.

În ceea ce privește discounterul german, trebuie să știți că magazinele Lidl vor funcționa după programul obișnuit, în funcție de oraș. Prin urmare, clienții lanțului de magazine își pot face cumpărăturile nestingheriți, pentru că nici anul acesta nu vor fi presați de timp.

Dacă de Crăciun și de Paște – cele mai mari sărbători ale anului bisericesc – conducerea magazinelor Lidl a stabilit un program special, de Sfânta Maria programul rămâne la fel. Prin urmare, toate unitățile vor fi deschise atât pe data de 15, cât și pe 16 august.

Citește și: 10 cele mai frumoase nume de femei și mesajul profund pe care îl conțin. Ce semnifică de fapt Maria, Elena, Gabriela sau Laura

Orarul de funcționare al magazinelor pe 15 august

Majoritatea magazinelor Lidl sunt deschide pe timp de săptămână, de luni până vineri, de la ora 07:00 și până la ora 22:00. Sâmbăta orarul este același, însă duminica magazinele au un program scurtat, ora de deschidere fiind 08:00, iar ora de închidere 20:00.

Programul Lidl de Sfânta Maria Mare. La ce oră deschid și închid magazinele
Programul Lidl de Sfânta Maria Mare. La ce oră deschid și închid magazinele

Așadar, dacă ești la petrecere cu prietenii și îți dai seama că ai uitat să cumperi ceva, atunci poți sta fără grijă căci programul magazinelor Lidl rămâne neschimbat.

Ceea ce este bine să știe românii este, însă, că programul magazinelor diferă în funcție de oraș și chiar de fiecare unitate în parte. Astfel, unele își încep programul sâmbăta la 07:00 sau 07:30 și îl încheie la 21:00 sau 22:00. Duminica, programul este același pentru toate magazinele Lidl.

Reamintim că Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare este una dintre cele mai mari și mai importante sărbători pentru români, fiind trecută cu cruce roșie în calendar. Potrivit tradiției bisericești, creștinii marchează la 15 august înălțarea la cer a Sfintei Fecioare Maria, de această dată fiind legate multe tradiții, obiceiuri și superstiții.