Home » Știri » Țara care elimină restricțiile pentru persoanele vaccinate

Țara care elimină restricțiile pentru persoanele vaccinate

Alexandru Cazacu / 05.05.2021, 10:34
Țara care elimină restricțiile pentru persoanele vaccinate

Vești bune pentru germani. Cei care au făcut schema completă de vaccin anti-Covid, ar putea scăpa de unele restricții și măsuri sanitare. Ce anunță ministrul german al Sănătății și care sunt restricțiile care vor fi eliminate pentru persoanele vaccinate, puteți afla în continuare.

Țara care elimină restricțiile pentru persoanele care s-au vaccinat complet

Se pare că această decizie este destul de controversată în Germania, deoarece doar 8% dintre germani s-au vaccinat împotriva coronavirusului. Ministrul Sănătății german a făcut anunțul, iar propunerea trebuie să fie votată de către Parlament. Potrivit inițiativei, cei care au făcut schema de vaccin anti-Covid nu vor mai prezenta un test cu rezultatul negativ pentru a putea întra în unele magazine sau frizerii. De asemenea, aceștia vor putea participa fără restricții la anumite evenimente, potrivit antena3.ro.

Se pare că restricțiile au fost deja eliminate pentru persoanele imunizate complet în unele regiuni din Germania. Cu toate acestea, Guvernul încearcă să facă din această măsură o regulă la nivelul întregii țări. Așadar, cei care s-au vaccinat anti-Covid ar urma să aibă mai multe drepturi față de cei care nu fac vaccinul.

Cum era de așteptat, decizia a reușit să împartă țara în două tabere. Se pare că parte medicii, experții în sănătate publică și polițiștii nu susțin relaxarea măsurilor pentru persoanele complet vaccinate împotriva coronavirusului. Ba chiar mai mult de atât, cadrele medicale susțin că această decizie ar putea duce la pierderea bilanțului real de infectări, iar autoritățile nu vor putea ține pasul cu ritmul pandemiei, potrivit sursei citate.

Ce facilități au cetățenii care s-au imunizat împotriva COVID-19

Pentru persoanele vaccinate nu va mai fi nevoie de carantină la întoarcerea din străinătate, dacă țara din care vin nu este considerată zonă cu risc ridicat, precum India. În prezent, în unele regiuni, cei care s-au vaccinat complet pot călători, pot merge la frizerie sau pot intra în unele magazine fără să prezinte un test negativ pentru coronavirus. De asemenea, pentru cei vaccinați sunt permise și vizitele și întâlnirile private cu un număr mai mare de oameni.

”Persoanele vaccinate nu vor mai avea nevoie de un test negativ pentru a merge la cumpărături, la coafor sau să viziteze o grădină botanică, de exemplu”, a anunțat marți ministrul german al Justiției, Christine Lambrecht, potrivit Agerpres.

Țara care elimină restricțiile pentru persoanele vaccinate complet
Germania elimină restricțiile pentru persoanele vaccinate complet

Campania de vaccinare în Germania

În Germania, campania de vaccinare anti-Covid se face într-un ritm mai lent, sub 10% din locuitorii Germaniei fiind vaccinați cu ambele doze. Pe de altă parte, peste 20% au primit doar prima doză de vaccin anti-Covid.

Fiind foarte puternic afectată de un al treilea val epidemic în această iarnă, Germania a adoptat timp de câteva luni mai multe restricții, de la închiderea barurilor, restaurantelor, spațiilor culturale și sportive, până la închiderea magazinelor neesențiale, limitarea drastică a întâlnirilor private sau chiar restricții de circulație pe timp de noapte. Spre deosebire de alte state ale Uniunii Europene, autoritățile germane nu au prezentat încă un calendar pentru redeschiderea acestor activități.