Home » Știri » Top 9 cele mai frumoase văi din lume. Locurile spectaculoase despre care nici nu știai că există. FOTO

Top 9 cele mai frumoase văi din lume. Locurile spectaculoase despre care nici nu știai că există. FOTO

Manolică Anca / 17.11.2021, 17:02

Natura nu încetează niciodată să ne uimească prin locurile și fenomenele sale extraordinare. Pentru iubitorii de natură, aceste locuri sunt ideale pentru a-și sătura setea de frumusețe. Iată care sunt cele mai frumoase văi din lume.

1. Valea Kaghan, Pakistan

Valea Kaghan, Pakistan
Valea Kaghan, Pakistan

Cunoscută pentru frumoasele sale lacuri, cascade și cursuri de apă, superba regiune oferă priveliști incredibile care lasă vizitatorii cu gura căscată. Este un loc desprins parcă din povești. Munții înalți din împrejurimi sunt îmbrăcați cu păduri de pin și brad.

2. Cele mai frumoase văi din lume. Valea Waipi’o, Hawaii

Cele mai frumoase văi din lume. Valea Waipi'o, Hawaii
Cele mai frumoase văi din lume. Valea Waipi’o, Hawaii

În limba hawaiană, waipi’o înseamnă apă curbată în limba hawaiană. Cunoscută și sub denumirea de „Valea Regilor”, aceasta a fost cândva locul sacru al regilor hawaiieni. Peisajul este superb. Mai mult, de-a lungul coastei se regăsește o frumoasă plajă cu nisip negru des folosită de companiile de producție cinematografice.

3. Valea Barun, Nepal

Valea Barun, Nepal
Valea Barun, Nepal

Barun este o vale din Himalaya la baza Muntelui Makalu (8485 m), care este al cincilea cel mai înalt munte de pe pământ. Explorând Valea Barun, unul dintre locurile mai puțin vizitate din Nepal, putem vedea peisaje unice, cascade frumoase și păduri verzi luxuriante.

Această vale ascunsă din Himalaya este unul dintre cele mai puțin dezvoltate locuri din Nepa, având parte de o adevărată experiență de sălbăticie în terenul accidentat și nelocuit al Parcului Național Makalu-Barun.

4. Valea Jiuzhaigou, China

Jiuzhaigou, China
Jiuzhaigou, China

Jiuzhaigou sau Valea Jiuzhai este un tărâm pitoresc, cu peisaje naturale fermecătoare de lacuri colorate, cascade spectaculoase și munți. Situată în regiunea muntoasă din sud-vestul Chinei, valea Jiuzhaigou nu este la fel de construită și aglomerată ca orașele turistice Beijing și Shanghai. Mediul său liniștit și aerul curat atrag vizitatorii dornici să vadă cum arată mare capodoperă a naturii.

5. Cele mai frumoase văi din lume. Lauterbrunnen, Elveția

Cele mai frumoase văi din lume. Lauterbrunnen, Elveția
Cele mai frumoase văi din lume. Lauterbrunnen, Elveția

Lauterbrunnen este situat într-una dintre cele mai impresionante văi din Alpi, între fețe gigantice de stâncă și vârfuri muntoase impresionante. Cu cele 72 de cascade tunătoare, văi izolate, pajiști alpine colorate și hanuri montane singuratice, Valea Lauterbrunnen este una dintre cele mai mari zone de conservare a naturii din Elveția.

6. Valea Danum, Borneo

Valea Danum, Borneo
Valea Danum, Borneo

Pășește în tărâmul dens, tropical al minunilor din Valea Danum, pentru o experiență supremă marca Borneo. Situată pe un teren de 438 de kilometri pătrați, Zona de Conservare a Văii Danum, o proprietate de pădure tropicală curată, este casa a peste 340 de specii de păsări, 124 de specii de mamifere, 72 de specii de reptile și 56 de specii de amfibieni care trăiesc în aproape neatinsa junglă. O varietate de copaci tropicali falnici, liane, orhidee exotice și epifite în suprafață fac din Valea Danum o bijuterie naturală.

7. Cele mai frumoase văi din lume. Valea Gheizerelor, Rusia

Valea Gheizerelor, Rusia
Valea Gheizerelor, Rusia

Valea Gheizerelor a fost găsită în 1941 și este una dintre cele mai proeminente descoperiri geografice din secolul al XX-lea. Ce este un gheizer? În termeni simpli, este un izvor fierbinte care împrăștie periodic amestec de apă. Fiecare este diferit în sensul că are propriul ciclu și caracteristicile de descărcare.

Deci, Valea Gheizerelor din Rusia este un câmp de gheizere din Peninsula Kamchatka și are a doua cea mai mare concentrație de gheizere din lume. Acest loc este minunat, dar greu de atins. În afară de elicoptere, nu sunt disponibile alte mijloace de transport pentru a ajunge aici.

8. Sedona Verde, Arizona, SUA

Sedona Verde, Arizona, SUA
Sedona Verde, Arizona, SUA

Munții giganți și roșii din Arizona sunt formațiuni spectaculoase de rocă roșie cu canioane misterioase, pășuni vaste și o serie de peisaje superbe și importante din punct de vedere ecologic. Pietrele roșii și râul pitoresc oferă o liniște greu de explicat în cuvinte.

9. Valea celor zece vârfuri, Parcul Național Banff, Canada

Valea celor zece vârfuri, Parcul Național Banff, Canada
Valea celor zece vârfuri, Parcul Național Banff, Canada

Valea celor zece vârfuri se află în Munții Stâncoși Canadieni, la circa 180 de kilometri vest de Calgary, Alberta. Cele zece vârfuri se găsesc deasupra lacului Moraine. După cum sugerează și numele, acestea sunt zece vârfuri de munte înzăpezite, adiacente una de alta, cu vedere la Lacul Moraine și care își aruncă reflexiile în apele sale albastre curate.

Există, de asemenea, mulți ghețari suspendați în apropiere, care se adaugă la priveliștea suprarealistă, loc în care se spune că natura este în cea mai bună stare. Cel mai bun moment pentru a vizita Lacul Moraine este de la sfârșitul verii până la începutul toamnei.