Home » Știri » Vacanță an școlar 2020-2021. Când au elevii următoarele zile libere, după vacanța de iarnă

Vacanță an școlar 2020-2021. Când au elevii următoarele zile libere, după vacanța de iarnă

Violeta Badea / 07.01.2021, 10:16
Vacanță an școlar 2020-2021. Când au elevii următoarele zile libere, după vacanța de iarnă

Vacanță an școlar 2020-2021. Când au elevii următoarele zile libere. Pandemia de coronavirus a afectat şcoala din ultimele luni, iar copiii au desfăşurat cursurile de acasă. Acestă situaţie i-a făcut să se simtă ca într-o vacanţă prelungită. Cu toate acestea, elevii îşi doresc să uite puţin de grija lecţiilor şi să se bucure de alte activităţi.

Când au elevii următoarele zile libere, după vacanța de iarnă

Vacanță an școlar 2020-2021. Când au elevii următoarele zile libere. Anul 2020 a fost special din cauza pandemiei de coronavirus care a afectat întregul mapamond. Structura anului şcolar a suferit modificări majore în ultima perioadă. De exemplu, semestrul I nu s-a mai încheiat odată cu sărbătorile de iarnă, aşa cum s-a întâmplat în anul 2019, ci va dura până în februarie.

Conform structurii anului şcolar 2020-2021, aprobată de Ministerul Educaţiei, vacanţa de iarnă se încheie pe data de 10 ianuarie, iar pe data de 11 ianuarie este programată reînceperea cursurilor. Dacă vor exista situaţii extreme care să împiedice desfăşurarea activităţii şcolare, precum condiţiile meteo nefavorabile, inspectoratele şcolare pot interveni cu noi modificări asupra structurii.

În perioada vacanţelor şcolare nu se pot recupera cursurile suspendate din cauza anumitor situaţii punctuale precum: epidemii sau calamităţi. O altă noutate este că elevii se vor bucura de două vacanțe de primăvară, deoarece Paștele Catolic și Paștele Ortodox cad la date destul de îndepărtate.

Copiii nici nu vor avea timp să se reobişnuiască cu activitatea şcolară, pentru că vor lua, din nou, vacanţă după doar trei săptămâni. Aceasta va fi cuprinsă în perioada 30 ianuarie – 7 februarie 2021.

Cand sunt programate cele doua vacante de Paste si de vara
Cand sunt programate cele doua vacante de Paste si de vara

Când e vacanţa de primăvară

Vacanță an școlar 2020-2021. Când au elevii următoarele zile libere. Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au hotărât ca vacanţa de Paşte să fie împărţită în două, având în vedere perioada în care vor avea loc Sărbătorile Pascale.

  • Vacanţa pentru Paștele Catolic (4 aprilie) este programată în perioada: 2 – 11 aprilie
  • Vacanţa pentru Paștele Ortodox (2 mai) este programată în perioada: 30 aprilie – 9 mai

Programul național ‚‚Școala Altfel’’ se va desfășura în perioada 5 octombrie 2020 – 4 iunie 2021, pe o perioadă de cinci zile consecutive lucrătoare, a căror planificare se află la decizia unității de învățământ. Înainte de vacanţa de vară, elevii şi profesorii se vor mai putea bucura de o zi liberă de 1 iunie 2021 (Ziua Copilului).

Înainte de pandemie, în vacanţa de primăvara aveau loc etapele naţionale ale olimpiadelor şcolare. În prezent, nu s-a luat nicio decizie anul acesta referitoare la olimpiade şi nu se ştie exact dacă se vor mai desfăşura.

Când e vacanţa de vară

Vacanță an școlar 2020-2021. Când au elevii următoarele zile libere. Cea mai aşteptată vacanţă este, cu siguranţă, cea de pe timpul verii. Aceasta începe pe data de 18 iunie 2021, însă nu ştim exact cât va dura. Tot ce ştim până în prezent este că va fi în luna septembrie, însă data exactă nu a fost stabilită.

Clasele a VIII-a, anul școlar are 33 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 11 iunie 2021, în timp ce pentru clasele din învățământul liceal (filiera tehnologică), cu excepția claselor terminale și pentru clasele din învățământul profesional, anul școlar are 37 de săptămâni de cursuri. Evaluarea Naţională pentru elevii din clasele a VIII-a este programată pe data de 22 iunie, iar rezultatele sunt așteptate în 29 iunie.