Home » Tehnologie & Știinta » Ce înseamnă dacă telefonul nu recunoaște cartela SIM. 7 cauze posibile și soluții

Ce înseamnă dacă telefonul nu recunoaște cartela SIM. 7 cauze posibile și soluții

Voicu Costin / 13.03.2022, 15:00
Ce înseamnă dacă telefonul nu recunoaște cartela SIM. 7 cauze posibile și soluții

Telefonul este un gadget pe care îl folosim în permanenţă. E-mail-uri, rețele sociale, mesaje, inclusiv apelurile telefonice ne fac să fim ancorați în prezent şi să putem comunica și rezolva probleme. Totul este la o atingere distanță. Dar ce ne facem atunci când avem o conversație de purtat, iar cartela SIM nu funcționează? Cum putem remedia această problemă?

7 cauze posibile și soluții

Telefonul nu recunoaște cartela SIM

Repornește telefonul mobil. Această este cea mai simplă metodă pentru a încerca ca telefonul tău să recunoască cartela SIM. Nu doar că ți se va reconecta telefonul la servicii, dar este recomandat că o dată pe săptămână să îl restartezi.

Scoate și reintrodu cartela SIM în telefon

Odată cumpărat telefonul, este necesar să introduceți o cartelă SIM în slotul dedicat. Dacă nu o poziționați cum trebuie, este posibil ca telefonul să nu recunoască cartela. Astfel, nu puteți folosi serviciile de telecomunicații. Cel mai simplu este să opriți telefonul, să scoateți cartela SIM și să o reintroduceți. Dacă telefonul o va recunoaște atunci, este clar că nu este defectă.

Curăță slotul pentru cartela SIM

Faptul că telefonul nu recunoaște cartela SIM poate fi cauzată de faptul că slotul dedicat este murdar. De aceea, este indicat să scoateți slotul şi să îl curățați cu un șervet umed. Lăsați-l să se usuce, apoi reintroduceţi cartela SIM în telefon.

Curăță cartela SIM

Dacă ați curățat slotul dedicat și totuși problema persistă, încercați să curățați inclusiv cartela SIM. Pentru asta îți recomandăm să folosiți o lavetă cu microfibră și alcool sanitar, acesta având capacitatea nu doar de a dezinfecta, ci și de a degresa circuitele integrate.

Verifică dacă rama cartelei SIM a fost introdusă corect

Telefonul nu recunoaște cartela SIM și din cauza că nu ai introdus bine rama metalică a cartelei SIM în slot. Telefoanele folosesc această ramă pe care se așează SIM-ul și cardul de memorie sau, două cartele SIM, în funcție de tipul telefonului. Dacă nu ai introdus corect rama, va trebui să opreșți telefonul mobil, să o scoți și să o reintroduci corect în slot.

Introdu cartela SIM într-un alt telefon

Dacă nici acum nu i-ai dat de cap, încearcă să vezi dacă problema nu este cumva la cartela SIM. Încearcă să o reintroduci într-un alt telefon mobil. Dacă nici atunci nu funcționează, este o singură problemă: cartela SIM nu mai funcționează. În acest caz, pentru a folosi serviciul de telefonie în continuare, trebuie să vă prezentați la reprezentatul vostru de telecomunicații. Vă va oferi o cartelă nouă pe care o veți reintroduce în telefon.

Activează și dezactivează „modul avion”

Dacă nu vrei să restartezi telefonul mobil poți activa modul avion. Durează doar 1 minut pentru a verifica în acest mod, dacă cartela SIM este funcțională sau nu.

Mergi la un dealer al operatorului telefonic

Dacă nici aceasta din urmă soluție nu rezolvă problema nu îți mai rămâne altceva de făcut decât să mergi cu telefonul mobil într-un dealer al operatorului de telefonie mobilă la care ai abonament. Acesta îți poate oferi ocazia de a schimba cartelă SIM sau va trimite smartphone-ul într-un service, dacă acesta este cumpărat prin intermediul companiei de telefonie.